icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 28/10/2022

“Als alles op zijn plek valt, geeft me dat echt een kick”

EportaConsult

Sinds 1 oktober mag Wytze Roskam zich onze nieuwe collega noemen. Toen hij in 2008 zijn HBO Informatica behaalde, ging hij direct als PHP Software Developer aan de slag. In 2013 maakte hij de overstap naar .NET van Microsoft. Deze kennis zet hij nu in onder de vlag van Dev Talents als Software Engineer. Meer weten over Wytze? Hij stelt zich graag voor.

Keuzevrijheid

Al ruim drie jaar voert Wytze zijn vak bij verschillende opdrachtgevers. “Bij Dev Talents verwacht ik vooral keuzevrijheid in het aannemen van opdrachten”, vertelt Wytze. “Bij mijn vorige werkgever, had ik dat niet voldoende. Het kennismakingsgesprek met Business Managers Merel en John van Dev Talents voelde direct positief, een goed en vooral gezellig gesprek. Er bestond voor mij hierna dus ook geen twijfel om voor Dev Talents aan de slag te gaan.” Per december start Wytze in opdracht voor De Nederlandsche Bank. “Ik ga ze helpen met de transitie naar de Cloud. Samen met een volwaardig scrum team van zo’n acht man gaan we met de migratie aan de slag. In eerste instantie hebben we voor een half jaar getekend, maar wellicht wordt dat nog verlengd. Dat is afhankelijk van wanneer het project succesvol is afgerond.”

Win-winsituatie

Wytze was voordat hij met Dev Talents in aanraking kwam, nog niet bekend met het midlance principe. “Ik twijfelde al een tijdje om volledig freelancer te worden. Echter het stuk administratie en klantcontact dat daarbij komt kijken, daar had ik niet zoveel zin in. En dat hield me dus tegen. Bij het midlancen kan ik dit volledig uit handen geven. Het is een win-win situatie.” Naast zijn werk heeft Wytze veel verschillende hobby’s. “Ik zwem en fiets regelmatig. Daarnaast speel ik doedelzak en vind bord- en kaartspellen leuk. Ik speel Magic: The Gathering, een ruilkaartspel vergelijkbaar met Pokémon. Alleen is het een stuk ouder en heeft het een ander thema. Ook ben ik in coronatijd begonnen met het zelf maken van meubelen. Vroeger knutselde ik al veel en kwam er tijdens de verbouwing van het huis van mijn ouders achter dat ik dat super leuk vind om te doen. Ik vind daar echt mijn rust in.” 

Puzzelen

Waarom Wytze passie heeft voor zijn vak? “Ik vind het puzzelen leuk. Dat stukje analyse en het vertalen van een probleem naar een snelle en efficiënte oplossing. Vervolgens als alles in de uitvoering dan goed gaat en op zijn plek valt, geeft me dat echt een kick. En met een beetje mazzel heeft het ook nog wat impact op de rest van de wereld. Voor mij is de technische uitdaging het belangrijkst, omdat ik me daar dagelijks mee bezig houdt. Wel zou het voor mij een mooie bonus zijn als ik op maatschappelijk vlak opdrachten kan uitvoeren.” Wat betreft werkervaring is Wytze fullstack, van analyse tot backend en frontend. “De vertaalslag maken van opdracht naar de techniek is mijn sterke kant. Ik denk met de opdrachtgever mee om erachter te komen wat ze nu precies willen. Ik geef daarbij advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden en geef aan bij welke oplossing ze het meest baat hebben.”

Cloudtechnologie

“Toekomstige opdrachtgevers kunnen van mij een harde werker verwachten. Ik ben iemand die altijd klaar staat om te helpen als dat nodig is, maar die ook waarmaakt wat hij belooft.” In de toekomst wil Wytze graag nog verder doorgroeien op het gebied van Cloudtechnologie. “Het certificaat heb ik al behaald, maar ik heb mijn kennis nog niet in de praktijk kunnen brengen. Dat ga ik nu bij De Nederlandsche Bank wel doen. Ik wil graag doorgroeien in de Cloudtechnologie en meer certificeringen behalen bij Microsoft die daarop aansluiten.” Zijn eerste opdracht via Dev Talents was dan ook goed gevonden. “Ik kan me verder ontwikkelen in de Cloud en het team waar ik in terecht kom, zit op hetzelfde niveau als ik. Het is wat mij betreft een perfecte match. Een fijne plek om mezelf verder te ontwikkelen. En dat hoort er wel bij in het software vakgebied. Als je niet mee groeit, blijf je achter.”  

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de midlance test!

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?