icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 22/11/2018

Hoe is het om bij Dev Talents te werken? Een interview met Ben d'Hont

Eporta

Benieuwd naar hoe het nou echt is om als midlancer te werken bij Dev Talents? We spreken expert Ben d'Hont en vroegen hem naar zijn ervaring met het midlance-concept.

Werken bij Dev Talents is voor mij een soort gulden middenweg!
Ben d'Hont / Dev Talents

Wat deed je voordat je bij Dev Talents als midlancer aan de slag ging?
Ik heb HBO Informatica gestudeerd in Vlissingen. Ik kom uit die omgeving, dat kun je nog wel een beetje horen waarschijnlijk. Na mijn HBO ben ik meteen begonnen met werk. Ik werk nu dus inmiddels zeven jaar als .NET ontwikkelaar.

Ik heb eerst een paar jaar bij een kleine detacheerder gewerkt waar ik verschillende opdrachten heb gedaan. En toen ben ik terechtgekomen bij een HR-bedrijfje. Daar zat ik intern, en na vier jaar was ik eigenlijk wel toe aan iets nieuws.

Waarom de keuze voor midlance?
Ik twijfelde of ik zou gaan zzp’en of voor lange tijd intern bij een bedrijf zou gaan werken. Maar ik wist niet welk bedrijf dat dan moest zijn. En het grote nadeel van zzp’en vond ik dat je (buiten de 40 uur die je werkt), ook nog je acquisitie, je tariefonderhandeling en administratie moet doen. En van belastingaangifte word ik ook niet heel enthousiast. Toen hoorde ik over midlance. Werken bij Dev Talents is voor mij een soort gulden middenweg.

Wat is midlance precies?
Het midlancen zie ik eigenlijk niet anders dan als een vast dienstverband met een veel hoger salaris en veel meer vrijheid om te beslissen wat je met je geld en tijd doet. Je bent zelf verantwoordelijk voor de uren die je maakt en het aantal vrije dagen dat je opneemt. Als ik denk: ik wil een maand vrij, dan neem ik een maand vrij. Het mooie is natuurlijk dat je met de midlance constructie toch zekerheid hebt, mocht je een keer ziek zijn of zonder opdracht zitten, doordat je een basissalaris krijgt. Daarbij heeft Dev Talents een groot netwerk en hoor je bij een club fijne collega’s waardoor je het niet alleen hoeft uit te zoeken.

Hoe bevalt het midlancen jou?

Ik vind het heel prettig om bij verschillende bedrijven te kunnen werken. Maar het is voor mij vooral de vrijheid om je eigen beslissingen te nemen waar ik heel blij mee ben. En het salaris dat ik iedere maand verdien. Dat is veel hoger dan ik bij een standaard dienstverband zou krijgen. Ik verdien nu netto wat ik eerst bruto verdiende.

Wat typeert je collega-experts?
Ik denk hun gedrevenheid. Ik merk op opdrachten weleens dat mensen die via normale detacheerders werken het wel prima vinden zolang ze hun uurtjes maar hebben gemaakt. Onze experts zijn meer betrokken en gemotiveerd, en een stukje sneller met het oppakken van zaken. Ze zetten net dat stapje extra.

Met collega’s heb ik vooral contact tijdens kennisdelingssessies en kwartaalmeetings. Dan hoor je hoe zij het aanpakken, in welke omgevingen zij werken en wat zij allemaal aan studie en doorontwikkeling doen. Daar heb je echt wat aan. Dat motiveert ook om zelf nog een tandje bij te zetten.

Wat maakt Dev Talents verder een fijne organisatie om voor te werken?
Het is echt een toegevoegde waarde dat je hier een eigen Business Manager hebt om mee te schakelen. Die doet gewoon niet anders dan heel veel acquisitie en heeft een goed beeld van de verschillende bedrijven, zodat je meer informatie hebt dan wanneer je het alleen zou moeten uitzoeken.

Ik merk ook dat ik hier veel meer invloed heb op het kiezen van de opdracht dan bij een traditionele detacheerder. Hier zegt mijn Business Manager; ‘Hé Ben, ik heb deze opdracht voor je, wat vind je ervan? Ja of nee?’.

Ik heb mijn laatste opdracht bijvoorbeeld zelf opgezegd, omdat ik iets anders wilde doen met nieuwere technieken. Dat is wat mij betreft ook een stukje eigen verantwoordelijkheid voor je toekomst en ontwikkeling. Daar staat Dev Talents achter en dat is fijn. 

Overzicht nieuws
Business Manager

Wil je ook deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze softwarebouwers? Stuur ons jouw CV!

Neem contact op met Merel Vos