icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 26/10/2022

"Bij Dev Talents de grootste kans op passende opdrachten”

EportaConsult

Vanaf november werkt Wouter Kevenaar bij Dev Talents. De Brabander ruilt de vastigheid van een baan in loondienst in voor een nieuw avontuur als Software Engineer. liefst in de technische automatisering. “Ik wil altijd software blijven schrijven!”.

Als kind van 8 of 9 was Wouter al gegrepen door elektronica en computers, daartoe geïnspireerd door zijn vader. “Hij had een Commodore PET uit 1978 die draaide op de antieke computertaal Basic. Bestanden werden nog overgedragen via een floppy of cassettebandje. Ik leerde Basic, zat uren mijn eigen software te programmeren en wist: dit is wat ik later wil.“

Koppeling met hardware

Wouter omschrijft zichzelf als een echte bèta-man. “Altijd geweest. Ik hou van systemen, transformaties en analytische logica. Technisch-wiskundige uitdagingen vind ik het meest interessant, daar kan ik mij de hele dag op storten. Het aller-tofst vind ik technische automatisering: via software de koppeling leggen met hardware.”

TNO, NASA, KNMI

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat Wouter op de havo het meest exacte pakket mogelijk koos, en daarna de hbo-opleiding Elektrotechniek ging volgen met als specialisatie Technische Informatica. Als specialisatie koos hij voor Technische Automatisering. Na deze studie volgde zijn eerste baan in de IT, als junior Software Engineer voor een detacheringsbureau in het Noorden van het land. Hij hield zich hier onder meer bezig met het schrijven van een Windows-applicatie voor meetsystemen die worden gebruikt door gezaghebbende tech-organisaties zoals TNO, NASA en het KNMI.

Altijd software

In 2008 stapte Wouter over naar een detacheerder in Brabant, zijn regio. “Ook hier was ik bezig met de combinatie van software en hardware, meestal voor grote bedrijven. Dat praktische spreekt me sowieso het meeste aan. Intussen was ik opgeklommen tot senior Software Engineer, maar zo’n titel doet me weinig. Op hoofdniveau meedenken laat ik graag aan anderen over, ik ambieer geen rol als manager. Op het vlak van meedenken en processen verbeteren wil ik mij steeds verder blijven ontwikkelen, maar dan wel binnen het technische domein. Ik wil altijd software blijven schrijven!”

Vaste baan

Gezinsuitbreiding was een belangrijke reden om in 2013 van de detachering te switchen naar een vaste job. Wouter: “Een jaar eerder was mijn dochtertje geboren en ik had behoefte aan rust en vastigheid. Tegenwoordig is thuiswerken de norm, maar destijds zat ik vaak in de auto, op weg naar de opdrachtgever of in de file terug naar huis.” Hij koos daarom in 2013 voor een baan in loondienst, op steenworp afstand van zijn woonplaats Kaatsheuvel. De eerste jaren werkte hij aan een administratieve app voor kantoorautomatisering. Daarna werd de onderneming overgenomen en kreeg Wouter te maken met website development, systeemintegratie en platformontwikkeling.

Technische automatisering

Afgelopen jaar begon het ineens te kriebelen. “Ik had het naar mijn zin, maar was na zes jaar wel toe aan iets anders. Onze kinderen zijn inmiddels ouder en zelfstandiger, we waren net verhuisd, mijn vrouw nam een nieuwe baan en ik dacht: waarom ik eigenlijk niet? Ik wilde graag weer aan de slag als Software Engineer, liefst richting mijn oude liefde: technische automatisering. Na een korte oriëntatie en de nodige positieve gesprekken koos ik voor Dev Talents. Daar start ik per november als midlancer.”

Passende opdrachten

Waarom Wouters keuze viel op Dev Talents? “Het was een optelsom”, legt hij uit. “Allereerst sprak het verhaal van Dev Talents en hun kijk op de IT me erg aan, net als de inspirerende manier waarop Merel en John dat verhaal overbrachten. Er was duidelijk een klik, zowel professioneel als persoonlijk. Daarnaast word je als midlancer goed betaald en denk ik bij Dev Talents de grootste kans te maken op de opdrachten die bij mij en mijn ontwikkeling passen.”

Robuuste basis

Momenteel gaat zijn voorkeur uit naar een langer lopende opdracht met technische en analytische diepgang. “Helemaal mooi zou het zijn als de opdracht een link heeft met hardware en ik kan werken binnen een SCRUM-team. Ik heb er alle vertrouwen in dat Dev Talents de komende jaren passende projecten voor me zal vinden. Ze beschikken over een groot netwerk binnen mijn favoriete domeinen en als onderdeel van House of Talents kunnen ze altijd terugvallen op een robuuste basis. Laat die nieuwe uitdaging maar komen!”

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?