icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 07/10/2022

"Hier mag je écht je eigen keuzes maken"

EportaConsult

Al in zijn vroege jeugd hielp Dennis ter Maat zijn vader mee met het repareren van computers. Het was dan ook geen verrassing dat hij twintig jaar later in de IT ging werken, al gebeurde dat wel via een omweg. Sinds deze maand is Dennis in dienst bij Dev Talents en werkt hij mee aan een cloud-migratie bij FloraHolland. “Dev Talents doet geen loze beloften, hier mag je écht je eigen keuzes maken.”

Dennis is een van de vele IT’ers die eigenlijk altijd al wisten wat ze beroepsmatig wilden doen, maar bij wie de route naar het vak niet rechtstreeks is gelopen. Hij raakte als jochie al gefascineerd door computers. “Mijn vader was gek van elektronica. In zijn vrije tijd repareerde hij PC’s en printers voor familie, vrienden en kennissen. Dan zaten we samen op zolder te sleutelen, maakten we bijvoorbeeld van twee slecht werkende computer één goede. IT was in feite al een hobby van me ver voordat ik als expert bewust voor deze sector koos.”

Tussenjaar

Na de middelbare school, ging Dennis al snel aan het werk. “Ik deed de opleiding International Business and Languages, maar vond er niet veel aan. Als bijbaan werkte ik drie dagen per week op het callcenter van een bank. Na een jaartje met tegenzin studeren, besloot ik een tussenjaar in te plannen. Ik ging mijn bijbaan fulltime doen en dat ene tussenjaar werden er vier.”

Internationale omgeving

Want na een jaar werken bij de bank kreeg Dennis een aanbieding van een (technisch) callcenter dat ondersteuning biedt aan medewerkers van KLM, AirFrance en Delta Airlines. “Naast Nederlands en Engels spreek ik ook vloeiend Duits omdat mijn moeder Duitse is. De internationale omgeving sloot goed aan bij deze skills. Bovendien hou ik van reizen en mocht ik als medewerker twee keer per jaar gratis op een verre reis. Deze baan kon ik gewoon niet weigeren.”

Toekomst in de IT

Opmerkelijk genoeg was het bij dit callcenter waar Dennis ontdekte dat zijn toekomst in de IT lag. ““Ik trok automatisch IT-gerelateerd werk naar me toe: spreadsheets maken, schema’s samenstellen in Excel en bijvoorbeeld Visual Basic. Ik vond het zó leuk dat ik op een zeker moment zeker wist dat ik de IT in wilde. Die gedachte was wel vaker door mijn hoofd geschoten, maar ik wist niet goed waar te beginnen. Nu maakte ik heel bewust en doelgericht de keuze om Informatica te gaan studeren en daarna in de IT-sector aan de slag te gaan.”

Eigen ERP-systeem

Na het afronden van de studie Informatica, ging Dennis als .NET-programmeur werken in het ERP-ontwikkelteam van een leverancier van bouwproducten. “Het bedrijf beschikte over een eigen ERP-systeem, zelf opgebouwd. Ik hield mij vijf jaar bezig met development, servicedesk en systeembeheer. Op het laatst coördineerde ik de migratie van het ERP-systeem naar de cloud.”
Het bedrijf maakte vorig jaar bekend over te stappen van het eigen ERP naar Microsoft Dynamics. “Daardoor zou de connectie met het programmeren grotendeels verdwijnen. Voor mij hét moment om na zes goede jaren afscheid te nemen.”

Keuzevrijheid

Via LinkedIn kwam hij in contact met Dev Talents en het balletje ging snel rollen. “Ik had een prettig gesprek met John en Merel en de hele manier van werken van Dev Talents spreekt me enorm aan. Ze zijn hier transparant, deskundig en vriendelijk. De expert staat bovenaan, die moet in de eerste plaats blij zijn met zijn werk. Daarom heb je bij Dev Talents veel vrijheid als het gaat om interim opdrachtkeuze. Veel detacheerders beloven keuzevrijheid, maar in de praktijk word je alsnog onder druk gezet. Dev Talents doet geen loze beloften, hier mag je écht je eigen keuzes maken. Dat heb ik van collega’s gehoord en ook meteen zelf al mogen ervaren.”

Genoeg ruimte over

“Daarnaast past de midlancer-constructie goed bij mijn situatie. Ik heb in 2014 mijn eigen bureau Engine IT opgericht. Hiermee verzorg ik webhosting, webdesign en logo-design voor kleine bedrijven en bekenden. Ik zie dit grafische werk vooral als een uitlaatklep, leuk voor de afwisseling. Daarnaast heb ik een zoontje van 2,5 jaar oud waar ik doordeweeks een dag voor zorg. Dankzij de flexibiliteit van het midlancerschap blijft er genoeg ruimte over voor dit soort belangrijke activiteiten.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
doe de midlance test!

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?