icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 09/05/2023

“Als midlancer kan je veel leren in een korte tijd en heb je veel afwisseling”

EportaConsult

Niels Bergsma is back-end Developer en sinds 1 maart als midlancer in dienst bij Dev Talents. De geboren Volendammer heeft een voorliefde voor wiskunde, statistiek en programmeren. Tegelijkertijd is hij een sociaal dier. “Ik heb geen voorkeur voor een bepaald domein. Zolang ik maar leuke collega’s heb”.

Niels is niet opgeleid als IT’er, maar studeerde in 2001 af in de econometrie. “Normaal gesproken kom je dan terecht bij een bank of verzekeraar, maar ik koos bewust voor de IT”, kijkt hij terug naar het begin van zijn professionele carrière. “Tijdens de studie econometrie kwamen er een paar vakken voorbij waarvoor je moest programmeren en dat boeide me eigenlijk het meest.”

Beginselen van programmeren

Zijn eerste baan bestond uit geautomatiseerde benchmarkrapportages maken voor ziekenhuisorganisaties. Hij leerde de beginselen van het programmeren met Visual Basics, MS Excel en MS Word. “Écht programmeren kon je dat nog niet noemen, het was eerder BI. Toch zorgde het ervoor dat ik mij verder wilde ontwikkelen als Developer.”

E-commerce platform

De kans om dat te doen kwam twee jaar later. Niels ging werken bij een bedrijf dat kijk- en luistercijfers voor radio en tv verwerkt en analyseert. Hier kon hij zich verdiepen in programmeren en specialiseerde hij zich in C# en C++. Na zeven jaar trouwe dienst kwam er een nieuw avontuur op zijn pad: fullstack-Developer bij een kersvers e-commerce ticketplatform. Samen met een collega-Developer bouwde, verbeterde en onderhield hij het platform. De onderneming groeide in acht jaar tijd van vier naar twintig medewerkers. In 2019 stortte de ticketverkoop in als gevolg van de coronamaatregelen. “Ik was sowieso toe aan een andere uitdaging en dit was een goed moment”.

Nieuw avontuur

Niels ging zich toeleggen op het ontwikkelen van websites en applicaties waarmee bedrijven team-rapportages kunnen maken. Na anderhalf jaar kwam het bedrijf in zwaar weer terecht en moest hij noodgedwongen afscheid nemen omdat zijn tijdelijke contract afliep. Op zoek naar een andere baan, dacht hij terug aan een bericht over midlancen bij Dev Talents dat hij ooit eens voorbij had zien komen. “Die boodschap sprak me aan en was kennelijk blijven hangen. Toen ik op LinkedIn opnieuw een bericht van Dev Talents tegenkwam, heb ik meteen gebeld.”

Riant tarief

Aan de gesprekken met Business Managers Merel en John hield hij een positief gevoel over. “Ze luisterden goed naar mijn wensen, waren oprecht in mij geïnteresseerd. Daarnaast sprak de midlance-constructie me aan. In de eerste plaats het financiële aspect ervan; 70% van je inhuurtarief incasseren is riant. Wat me ook beviel is dat je zelf je opdrachten mag kiezen en in feite baas bent over je eigen werk. Verder denk ik dat je als midlancer veel kunt leren in korte tijd en veel afwisseling hebt.”

Zijn carrièreplanning benadert Niels het stap voor stap. “Misschien dat ik nog wel eens een andere kant uit wil, maar voorlopig ligt mijn hart nog bij het programmeren. Wat ik er zo mooi aan vind? Je bent een product aan het bouwen, echt iets aan het máken. Dat geeft me na al die jaren nog altijd heel veel voldoening.”

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?