icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Interview Python

Het domino-effect van midlancen? Zo zit dat!

midlance

Je zit niet helemaal lekker bij je huidige werk, zoekt een nieuwe uitdaging of hoort ineens over een fantastische baan. Hoe fijn is het als je dan een bekende hebt die je de weg kan wijzen. Je kan voorstellen. Of je net even dat duwtje in de rug geeft? Het overkwam Enna en Kalle. Het is het bekende House Of Talents domino-effect: een collega maakt een kennis of vriend enthousiast en zo rolt het balletje weer verder. En toen hadden we ineens twee nieuwe collega's!

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Zo ging dat: Catrina Irankhah van Digital Talents vertelde Enna Rizvic over haar werk. Enna werd enthousiast en ging ook bij Digital Talents aan de slag. Vervolgens stak zij weer Kalle Nijs aan, die uiteindelijk bij Dev Talents aan de slag ging.

Catrina: “Ik zit vanaf dag één bij Digital Talents. Ik heb het bedrijf zien groeien en veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Een tijd geleden werkte ik aan een interim opdracht voor ASML. Dat deed ik samen met een andere externe collega, Enna. Enna werkte bij een ander interim-specialist en de samenwerking met haar was fijn. Er was een goede klik.”

Midlancen: een community met meer steun

Enna: “Ik was niet helemaal tevreden over het bedrijf waarvoor ik werkte, omdat ik voor een groot deel zelf verantwoordelijk was voor het vinden van mijn opdrachten.”

“Toen ik bij ASML aan de slag ging, leerde ik Catrina kennen. Zij sprak zo positief over haar werk en ook vooral over haar Business Manager Rick Veldhuizen. Dat was echt blijven hangen. De vrijheid waar ze over vertelde – dankzij het midlance-model –  vond ik ook heel interessant. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar had zelf al langer de wens om te gaan freelancen. Midlancen zag ik als een goede optie: de houvast van een community, een basissalaris, en hulp bij het zoeken van een opdracht.”

En toen vertelde je Kalle over je nieuwe baan?

Enna: “Ja! Kalle is mijn zwager. Ik vertelde hem over mijn nieuwe baan, over het midlancen en de voordelen: meer vrijheid, hulp bij het vinden van een interim opdracht, niet freelancen maar een model er tussenin, en een beter salaris. Toen ik aan de slag ging, startte ik meteen met een interim opdracht bij de Rabobank. Het bevalt echt goed, dus ik had er eigenlijk niets op aan te merken.”

Kalle: “Niet zo lang daarvoor was ik begonnen met mijn eigen onderneming, maar dat liep niet helemaal als gewenst. Toen Enna vertelde over haar nieuwe werk, benaderde ik Business Manager Rick van Digital Talents. Hij stuurde mij door naar Kris Bansie, de Business Manager van Dev Talents. Ik heb een achtergrond als engineer en toevallig was House Of Talents nèt met deze expertise gestart.

Ik had meteen een klik met Kris. Het contact was heel goed, positief, en gezellig. En ik was de tweede persoon die zou aansluiten, dus ik wist dat Kris mij zou ondersteunen – iets wat niet altijd gebeurt, zoals je al bij Enna zag. En House Of Talents is de partij die als eerste met midlancen is begonnen, dus ik wist dat het wel goed zat.”

Het ultieme werkgeluk? Collega’s en een goede Business Manager

Wat we vooral zien bij het domino-effect is dat je collega’s en Business Manager belangrijk zijn voor het werkgeluk. Catrina: “Enna en ik hadden het erover, en we zien telkens dat een Business Manager het maakt of breekt. Vooral bij de constructie waarin we werken, is het de Business Manager die ervoor zorgt dat je het leuk hebt, of niet. We hebben een heel goede aan Rick. Dat we zo blij zijn met ons werk voor Digital Talents is echt dankzij hem – alle credits voor Rick dus. Hij bekommert zich echt om ons, en dat is heel fijn werken zo.”

Meer lezen over midlancen
Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?