icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Blog Python 08/07/2024

Ons bezoek aan PyCon Italy

Boris en Steffan bij de ingang van Pycon Italy

Hoi, ik ben Boris Kozlov en werk als Midlancer bij Dev Talents aan Python opdrachten met een sterke Data Science en NLP component.

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise
Dev Talents
Boris Kozlov /
Senior Python Developer & Data Scientist

De aanleiding

Het begon in februari tijdens een bijeenkomst van onze DevTalents Python ontwikkelaarsgroep. Kris, onze manager, had een een loterij georganiseerd om twee mensen van de elf naar PyCon te laten gaan, een Python developers conferentie in Florence. Alle kosten worden gedekt. Om de een of andere reden was ik niet eens verrast toen een papiertje met mijn naam was getrokken. Ik ga naar Italië!

PyCon is de grootste Python conferentie die deze programmeertaal promoot en is ontstaan in de Verenigde Staten, maar wordt tegenwoordig ook gehouden in 40 andere landen. Dit jaar werd de Italiaanse conferentie gehouden in Florence, Toscane.

Elk jaar komen vijfhonderd nerds samen in Italië om te netwerken, maar vooral om kennis op te doen over programmeren in Python. Dit soort evenementen geeft je een time-out van je huidige bezigheden en stelt je in staat je kennis te verbreden of diep in een specifiek onderwerp te duiken. Het gaat niet alleen over Python, maar varieert ook van DevOps en software-architectuur tot cryptografie en LLM’s.

De reis

Reis naar Florence is simpel. Een directe vlucht van Schiphol brengt je erheen, en de reistijd is ongeveer twee uur.

De luchthaven in Florence is klein in vergelijking met die van Amsterdam. Omdat ik geen grote koffer had ingecheckt, stond ik na ongeveer 5 minuten buiten en werd begroet met een prachtig Italiaans uitzicht.

Uitzicht vliegtuig Florence Pizza

Conferentie

De conferentie begon rond negen uur 's-ochtends en duurt tot vijf uur 's-middags, met een paar pauzes en een uur 's-middags voor koffie. Het begint en eindigt met een uur durende talk van een keynote speaker. Tussendoor zijn er zes time slots waarin je één van de zes sessies kunt kiezen, dus 36 verschillende onderwerpen die elke dag worden behandeld.

De sessiezalen zijn niet groot en bieden plaats aan ongeveer 50 mensen. Sommige onderwerpen waren populairder dan andere, wat resulteerde in een stormloop van mensen die de zaal binnenstormden. Dus, als je niet snel genoeg bent, heb je geen zitplaats.

  Conference center Florence

  Ik heb het sessieschema (https://2024.pycon.it/en/schedule/2024-05-24?view=grid&day=2024-05-22) bekeken en gekozen voor de lezingen die naar mijn mening het meest brede overzicht van onderwerpen gaven:

  • Observability voor Python (over logging en tracing),
  • Quit simplifying (over de complexiteit en entropie van applicaties),
  • End-to-End Clean Architecture en Python memory management.
  Talk

  Dit waren de sessies waar ik het meest van genoot: de sprekers waren betrokken en wisten het materiaal op een interessante manier over te brengen. Andere sprekers waren minder enthousiast en ik had moeite om ze te volgen. Ik denk dat ik uit twee daarvan ben weggelopen.

  Tussen de sessies door was er voldoende tijd om rond te kijken, te netwerken en te praten met conferentiesponsors.

  Coffee Break

  In de avond was het tijd om de stad te verkennen en te genieten van de meest traditionele Italiaanse maaltijd die er is.

  Tot slot

  Het bijwonen van deze conferentie, of welke conferentie dan ook, plaatst je in een andere context, een die je misschien niet zelf zou kiezen. Mijn ervaring is, dat het bijna altijd waardevol is.

  Onderwerpen die nog redelijk nieuw voor jou zijn, kunnen je helpen een breder en diepgaander beeld te krijgen van het kennisdomein waarin je momenteel werkt. Je kunt inspiratie vinden in lezingen en mensen die je een zetje kunnen geven in je project en/of je carrière. Als je het nog nooit hebt geprobeerd, doe het dan een keer. Ik weet zeker dat je het leuk zult vinden.

  Expertise

  Python

  Wij gaan voor (persoonlijke) groei

  Over deze expertise
  Dev Talents
  Boris Kozlov /
  Senior Python Developer & Data Scientist

  Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?