icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 24/11/2022

“Onze cultuur draait om persoonlijk contact en korte lijnen”

DataDolphins

“Bij Data Talents werk je in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is.” Annelien Gijzen is sinds halverwege 2022 Business Manager bij Data Talents. Samen met vier collega Business Managers is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Data Talents, een persoonlijke aanpak en aandacht voor de mensen staat hierbij centraal.

Afwisselende baan

Annelien: “Het is een afwisselende baan. Wij moeten zorgen dat de juiste mensen weten dat we bestaan. We voeren wervingsgesprekken, nemen consultants aan en begeleiden ze vervolgens bij hun werk. Wij ondersteunen het hele proces: van eerste contact tot zorgen dat onze mensen lekker in hun vel (blijven) zitten, dat ze uitgedaagd worden en dat ze kennis kunnen vergaren. Daar gaat het allemaal om.”

Aandacht voor de mensen én de organisatie

Naast aandacht voor mensen moet je ook aandacht aan de organisatie schenken. “Onze midlancers blijven prima zelf aan het werk, ik hoef ze niet continu te volgen. Normaal heb ik één keer per maand contact om te kijken of alles goed gaat en hebben we één keer per kwartaal een ontwikkelgesprek. Je moet er natuurlijk ook zijn als er iets aan de hand is. De rest van mijn tijd besteed ik aan de werving van nieuwe mensen, het draaiende houden van Data Talents als bedrijf en aan onze groeiplannen.”

Keuze voor Data Talents

“Een oud-collega wist dat ik op zoek was naar ander werk. Die werkte zelf al voor Data Talents als midlancer en vertelde me dat er versterking gezocht werd voor het MT. Ik las de rol en zag dat het precies was wat ik zocht. Daar komt bij dat de organisatie me aanspreekt. Data Talents kijkt bij iedere beslissing eerst naar de medewerkers. Gaan die er blij van worden? Ik vind dat een hele mooie insteek om bij aan te sluiten. Het traject verliep snel. Met een paar goede gesprekken was de zaak beklonken.”

Echt ondernemen binnen een grotere organisatie

Binnen de overkoepelende organisatie – Data Talents is onderdeel van House of Talents – heeft het team grote vrijheden. “Dat is hier wezenlijk anders dan bij andere bedrijven. Vaak zie je dat een Business Manager gereduceerd wordt tot lijnmanager. Hier heb je de vrijheid om echt te ondernemen. Je hebt de verantwoordelijkheid en de ruimte om daar invulling aan te geven.”

Doelen op jouw manier halen

“We hebben natuurlijk wel vaste kaders. Als bedrijf wordt van je verwacht dat je een bepaalde performance levert. Gaat het niet goed, dan moeten we daar ook verantwoording voor afleggen. Maar je wordt volledig betrokken bij het opstellen van die doelen. Je denkt mee over wat je met het bedrijf wilt bereiken en krijgt daarna de vrijheid om die doelen te halen op de manier waarvan jij het meeste resultaat verwacht.”

Behoud van bedrijfscultuur en betrokkenheid

Toen Annelien binnenkwam bestond de organisatie uit 50 mensen. Inmiddels zijn dat er bijna zeventig en de verwachting dat we in 2025 een bedrijf met honderd medewerkers zijn. De grootste uitdaging wat betreft deze groei zit in het behoud van de bedrijfscultuur. “Onze cultuur draait om persoonlijk contact en korte lijnen, die moeten we behouden; ook als we groeien.”

Een stip op de horizon

“Er zijn heel goeie ideeën om de plannen die wij hebben uit te voeren en dit bedrijf succesvol te houden. Daar ga ik mee aan de slag. Daar is ook tijd voor. Die honderd medewerkers zijn een stip op de horizon. Dit jaar zijn er meer dan twintig mensen bij gekomen. We gaan nu iets voorzichtiger door en verwachten rond 2025 de stip op de horizon te bereiken.”

Werk moet leuk blijven

Annelien heeft geen motto, maar wel een instelling als het op werken aankomt. “Maak van je werk een plezierige tijd en zorg dat je ook daaromheen leuke dingen blijft doen. Bij Data Talents heb je daar de vrijheid voor. We verwachten daarom niet dat je constant aan staat. Werk moet leuk blijven.”

overzicht nieuws
DataDolphins
Annelien Gijzen /
Business Manager

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!