icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 02/02/2023

"Mijn persoonlijke ontwikkeling staat hier centraal"

DataDolphins

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde stapte Tim van Tilborg over naar de IT. Hij startte als data engineer en deed een aantal jaar ervaring op binnen de consultancy. In zijn vorige functie zat hij niet geheel op zijn plek. Tim: “Ik wilde meer aan mijn persoonlijke ontwikkeling werken, bij Data Talents waren daar meer mogelijkheden voor. Toen ik eenmaal in gesprek was bij Data Talents, merkte ik dat zij precies de waarden en persoonlijke ontwikkeling nastreven die ik zoek in een bedrijf. En dat is tot de dag van vandaag nog steeds gebleken.” Sinds 1 november 2022 is Tim in dienst getreden als Data Engineer bij Data Talents.

De schouders eronder

Sinds zijn indiensttreding kon hij direct aan de slag op een opdracht bij de NS als Data Engineer. “Ik heb de eerste paar maanden geïnventariseerd hoe alle IT processen binnen de NS verlopen omtrent trajecten met betrekking tot inkoop. Ze zochten iemand die proactief de schouders eronder wilde zetten om de business in te gaan en alle data gecentraliseerd te krijgen. Vanaf januari trek ik de kar voor een nieuwe staf-afdeling om al deze nieuwe data te centraliseren.” Modelleren en ontwikkelen vind Tim het meest interessante onderdeel in zijn vakgebied. “Toen ik voor het eerst met Power BI in aanraking kwam, vond ik het prachtig om alle data te kunnen visualiseren. Dat is een heel ander niveau dan Excel.” Naast zijn baan volgt Tim parttime een master in Business Process Management and IT aan de Open Universiteit van Amsterdam. “Ik werk er naartoe om ooit een sturende functie binnen de IT of techniek te hebben. Maar ik ben van mening dat ik mensen nog niet kan aansturen als ik zelf niet weet wat er onder de motorkap gebeurt. Daar heb ik eerst meer werkervaring voor nodig. Ik verbreed in elk geval met deze studie mijn opties voor de toekomst.”

Vrijheid en verbondenheid

“De voornaamste redenen voor mij om bij Data Talents aan de slag te gaan is het stukje vrijheid. Dat zit ‘m in de uren, maar ook in de opdrachten. Je hebt zelf de keuze in het aannemen van opdrachten, en die vrijheid voelt voor mij heel goed. Daarnaast is Data Talents ook nog eens bij mij om de hoek, het is maar tien minuten fietsen. Ik ben onlangs verhuisd naar Utrecht omdat ik graag midden in Nederland wil wonen. Veel opdrachtgevers zijn daardoor voor mij makkelijk bereikbaar.” Daarnaast heeft Tim het menselijk aspect waar hij naar op zoek was, gevonden bij Data Talents. “Het zit ‘m in de kleine dingen. Zo ontving ik op de eerste dag bij mijn opdrachtgever een succeswens vanuit de Business Manager. En kreeg ik een persoonlijke kerstkaart toegestuurd. Het gevoel verbonden te zijn met een bedrijf, maakt het werk voor mij een stuk leuker. Er wordt echt naar jou gekeken als persoon, dat vind ik fijn.”

Data modelleren en visualiseren

Tim houdt zich in zijn werk het liefst bezig met toepassingen die direct van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke product. “Ik ben van de praktische aanpak, waarbij het leveren van toegevoegde waarde aan het eindproduct of dienst een belangrijke drijfveer voor mij is. Daarin ben ik heel proactief en kan goed schakelen tussen mensen. Op het moment dat er een goede verhouding is tussen beheer- en ontwikkelingswerkzaamheden met betrekking tot het modelleren en visualiseren van data, kan een opdrachtgever mij in mijn beste potentie benutten. Daarbij ben ik gespecialiseerd in het modelleren en bewerken van data binnen de Microsoft Azure stack, dat vervolgens gebruikt kan worden, b.v. via Tabular Model, binnen Power BI.”

Microsoft data engineer

“Wat ik fijn vind, is dat ik via Data Talents als Data Engineer mijn werkzaamheden kan uitvoeren bij diverse bedrijven. Daardoor kan ik me blijven ontwikkelen. Vaak als je ergens intern in vaste dienst gaat, zet je iets neer en vervolgens houd je je vooral bezig met het beheer en het beetje bij beetje verder ontwikkelen en uitbouwen. Wat ik zo leuk vind aan consultancy, is dat ik de leuke opdrachten kan kiezen, namelijk het bouwen en ontwikkelen van een oplossing. Zodra dat staat, ga je meestal weer weg. Voor mij is dat ideaal, omdat ik het beheer minder leuk vind.” In de komende periode wil Tim zich verder ontwikkelen op het gebied van Microsoft data engineer en Snowflake. Daarnaast wil ik me verder blijven ontwikkelen door datgene wat ik nu beheers in de praktijk uit te voeren. Ik wil meer leren dan alleen een certificaat bezitten. Daarmee zet ik een sterk fundament voor mezelf neer.”

Overzicht nieuws
DataDolphins
Tim van Tilborg /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!