icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 03/01/2022

Wie goed doet, goed ontmoet

Bastiaan

Data Talents begint 2022 met een nieuwe collega! Bastiaan van de Palen is in Januari in dienst getreden en kan direct aan de slag op zijn opdracht bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij stelt zich voor!

Kun je jezelf (kort) voorstellen?

Ik ben Bastiaan van der Palen, 31 jaar, getrouwd en heb twee dochters. Vanaf januari 2022 ga ik aan de slag als Data Engineer bij Data Talents. Bijna 5 jaar geleden heb ik mijn master data science afgerond aan de universiteit van Tilburg, tijdens deze opleiding merkte ik dat ik het programmeren met Python het interessants vind. Deze passie heb ik verder ontwikkeld tijdens mijn loopbaan als hadoop data engineer waar ik naast Python ook met verschillende andere tools heb gewerkt.

Waarom heb je passie voor jouw vak?

Ik haal veel voldoening uit het bouwen van data pipelines waarin verschillende componenten samen komen. Het helpt mij om complexe zaken op te breken in kleine, behapbare stukken en per stuk op te leveren. Het programmeren kan soms frustrerend zijn als scripts niet werken maar als je het dan werkend krijgt is de blijdschap des te groter.

Waarom heb je gekozen voor Data Talents?

Het is enorm tof dat je bij Data Talents zelf je carrière kan regisseren. Of het nu gaat om je uren, je werktijden, de trainingen die je wil volgen, het soort project of het soort klant, je compensatie, je verzekeringen, je vervoer, jij als consultant maakt de beslissingen. Dit geeft veel vrijheid maar ook veel verantwoordelijkheid. Want de investeringen die je doet in het volgen van trainingen maken je weer interessant voor andere opdrachtgevers.

Wat is jouw motto?

Wie goed doet, goed ontmoet. Ik probeer anderen altijd zoveel mogelijk te helpen en mijn kennis te delen. 

Waar kijk je het meeste naar uit?

Het starten van mijn eerste project bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waar ik in een kleine setting mag pionieren en aan interessante use-cases ga werken.

Overzicht nieuws
foto bastiaan
Bastiaan van der Palen /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!