icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Interview

“Als midlancer heb ik het beste van twee werelden”

abdel

Abdel Ochan heeft het erg naar zijn zin als midlancer bij Data Talents. “En dat vertel ik mijn omgeving dan ook. Ze vragen er ook naar. Waarom ik überhaupt de stap heb genomen bijvoorbeeld. Ik vind persoonlijk dat wanneer je ergens in vaste dienst bent, de uitdaging na verloop van tijd een beetje afneemt. Maar als interim professional heb je altijd de luxe dat je in heel veel verschillende organisaties terecht kunt komen waar je jezelf ook meer kunt ontwikkelen en ook met meer disciplines in aanraking kunt komen. Daarnaast is het financiële aspect ook zeer aantrekkelijk.”

Foto Abdel
Abdel Ochan /
Data Engineer

Abdel is bij Data Talents terecht gekomen via Executive Business Manager Erik den Ouden. “Ik was al bekend met Data Talents en House of Talents in het algemeen, en ik wilde sowieso een gesprek met hen aan gaan. Maar tot mijn grote verbazing werd ik rechtstreeks door hem benaderd. Het was een heel goed gesprek en ik besloot dan ook onmiddellijk over te stappen.”

Zijn vorige opdrachtgever was het RIVM. “Ik werkte daar als consultant tijdens de coronaperiode, dus dat was heel interessant. Van origine ben ik data engineer. Ik ben dat wereldje ingerold na mijn studie. Ik heb informatica gestudeerd: network engineering. Ik doe dit werk nu al ruim 5 jaar en het bevalt mij heel goed.”


Midlancen
In de ICT-wereld vinden veel mensen het freelancen erg aantrekkelijk, weet Abdel. “Maar dan moet je heel veel zaken zelf regelen en daar moet je wel tijd voor vrij maken. Dat hoort natuurlijk ook bij ondernemen. Ik word daar niet heel warm van en als midlancer heb ik het beste van twee werelden. Je hebt de zekerheid van vast in dienst zijn; ook als je ziek wordt word je doorbetaald en je hebt recht op UWV. Tegelijkertijd heb je ook de voordelen van een freelancer. En dat vind ik persoonlijk een goede balans. Het financiële plaatje is ook zeer compleet. Voor mij is dit dus echt de ideale combinatie.”

Volgens Abdel krijg je als midlancer ook meer erkenning dan wanneer je in vaste dienst werkt. “Dat is in ieder geval het gevoel dat ik hier krijg. Je wordt ook heel goed geholpen met jouw wensen en groeipad. Ze kijken onder meer naar je profiel en naar wat een goede match voor je is. En je krijgt ook heel veel keuzemogelijkheden. Bovendien – en dat is het mooie eraan - als iets je niet bevalt, dan kun je gewoon nee zeggen. En dat is heel moeilijk als je in vaste dienst bent."

"Als mensen ernaar vragen, dan vertel ik ze de voor- en nadelen van midlancen, en dan vinden ze het allemaal heel logisch klinken." Na een maand of twee komen ze weer bij hem terug, vertelt hij. “Dan vragen ze hoe het me bevalt bij Data Talents. En dan vertel ik weer verder. Ik merk dan dat ze zichzelf afvragen: ‘Waarom ben ik eigenlijk nog aan het doen wat ik aan het doen ben’. En dat ze eigenlijk ook wel zo’n stap willen maken."

Een van de kandidaten die hun interesse via Abdel hebben kenbaar gemaakt, werkt momenteel bij de NS. “Dat is mijn oud-collega Tim van Tilborg. Hij is dus ook bij Data Talents gestart. Na mijn positieve verhaal vond hij het zo aantrekkelijk dat hij wel een poging wilde wagen om zelf een gesprek aan te gaan, en zoals eerder verklapt is: Dat is goed verlopen. Hij heeft het heel erg naar zijn zin. Een ander die ik zelf heb aangedragen en geintroduceerd, is aangenomen bij Eporta, ook onderdeel van House of Talents. Hij is .NET ontwikkelaar.”

De ideale werkgever
Abdel vindt Data Talents ‘de ideale werkgever’. “Ja, dat durf ik echt te zeggen. Ik heb al verschillende werkgevers gehad; ik heb bij de overheid gewerkt en ik ben de consultancy ingegaan. Dus ik spreek uit ervaring. Je komt hier ook bij goede bedrijven binnen. En dat is ook weer een luxepositie. Je kunt bij organisaties als de NS, Schiphol of de Rabobank aan de slag. Je komt hier echt bij grote opdrachtgevers terecht die een dynamische omgeving hebben, en daar kun je jezelf dus goed verder ontwikkelen en uitgedaagd worden. Ik vind dat heel belangrijk en ik gun dat iemand anders ook.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
doe de test!
Foto Abdel
Abdel Ochan /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!