icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Nieuws 26/06/2024

Raun Hogenkamp: “Als Midlancer heb je zelf de regie”

Raun Hogenkamp interim expert Project & Change Talents

"Het klonk te mooi om waar te zijn," zegt Raun over het beeld dat hij had van de Midlance constructie voor zijn start bij Project & Change Talents. Inmiddels werkt hij bijna 1,5 jaar als PMO-expert bij Project & Change Talents, en Raun kan bevestigen dat de werkelijkheid echt zo mooi is: "Ik ben vrij om zelf te kiezen welke opdrachten ik aanneem en heb ook inspraak in de voorwaarden."

Brede interesse

"Ik heb altijd al een brede interesse gehad in verschillende sectoren, en mijn recente ervaringen hebben deze nieuwsgierigheid alleen maar versterkt. Na opdrachten bij Stichting Palliatieve Zorg Nederland en de Belastingdienst voel ik me nu volledig op mijn plek bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Hier ben ik betrokken bij twee programma's: de implementatie van BSN-nummers in het Caribisch gebied en fraudebestrijding in het reisdocumentenstelsel."

Taken als PMO-expert

Als PMO-expert ondersteunt Raun project- en programmamanagers bij het ontwikkelen van dashboards en rapportages, het organiseren van werksessies en het waarborgen van projecthygiëne. Daarnaast is hij een waardevolle sparringpartner binnen een hecht team van PMO’ers, waarbij ze gezamenlijk werken aan het verhogen van de volwassenheid van de organisatie door het ontwikkelen van formats en standaarden.

Blijvende impact maken

"Ik haal veel plezier uit het maken van dashboards, rapportageformats en het optimaliseren van de digitale werkomgeving. Met de ontwikkeling van deze formats en 'producten' maak je echt een zichtbare impact en merk je dat collegas hun werk sneller en efficiënter kunnen doen. Bij eerdere opdrachtgevers heb ik door deze dashboards ook een blijvende impact weten achter te laten, en hier ben ik stiekem best wel trots op."

Spin in het web

Het brede takenpakket als PMO'er maakt je een 'spin in het web', waardoor je veel meekrijgt van wat er binnen de organisatie speelt. Dit maakt je als PMO’er voor projectleiders ook een waardevolle sparringpartner. “Bovendien krijg je door de korte doorlooptijd van opdrachten en de diversiteit aan opdrachtgevers in korte tijd bij veel bedrijven een kijkje in de keuken, waardoor ik kan ontdekken welke branche het beste bij mijn interesses aansluit."

Ontwikkeling als stevige basis

Groei is een belangrijke pijler van het Midlance-model. Project & Change Talents biedt experts de kans om zichzelf te blijven ontwikkelen. Raun pakt deze kans met beide handen aan en heeft zichzelf als doel gesteld om ieder jaar een certificering te behalen die aansluit bij zijn vakgebied. Inmiddels heeft hij recentelijk IPMA PMO-D en PRINCE2 certificaten behaald, die een stevige basis vormen van theoretische kennis op het gebied van projectmanagement. "Ik vind het mooi om te zien dat iedere organisatie waar ik kom andere uitdagingen en behoeften heeft. Het in de praktijk toepassen van de theorie is iets waar ik erg naar uitkijk."

Vrijheid en regie

"De arbeidsvoorwaarden zijn echt goed en ik heb het ontzettend naar mijn zin. En wat de Midlance-constructie voor mij persoonlijk uniek maakt, is de vrijheid en regie die je hebt in de keuze voor opdrachten en opdrachtgevers. Door de Business Manager wordt er in de acquisitie heel veel werk uit handen genomen. Hoewel de vacature in eerste instantie 'te mooi leek om waar te zijn', durft een oud-collega door Rauns ervaring inmiddels ook de overstap naar Project & Change Talents te maken. Het bewijs dat goede werkgevers écht bestaan.’’

Wil je weten of Midlancen ook bij jou past? Doe hier de test!

Overzicht nieuws
Raun Hogenkamp
Raun Hogenkamp /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!