icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Je zit in het midden van complexe en ingewikkelde verandertrajecten”

PMO Partner

Op 1 januari begint Mark de Wijn als nieuwe collega bij Project & Change Talents. Na een carrière als zelfstandig ondernemer neemt hij nu de stap naar Midlancer in het PMO-vak.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Mark heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hierna kwam hij al snel te werken bij grote consultancybedrijven zoals CMG, Ordina en Yacht. Hier heeft hij diverse stappen gemaakt, van systeemontwikkelaar en businessconsultancy naar programmamanagement. Zo is hij ook in aanraking gekomen met het PMO-vak, in de rol van project- en programmaondersteuning. 

Zelfstandig ondernemer

Na een tijdlang bij deze bedrijven te hebben gewerkt, besloot Mark om als zelfstandige verder te gaan. “Ik heb daarin verschillende leuke dingen gedaan.”, vertelt Mark. “De afgelopen twee jaar heb ik mensen gecoacht die als ZZP’er wilden starten of als ZZP’er meer omzet wilden. Ook hielp ik bedrijven die tegen problemen aanliepen en meer opdrachtgevers wilden werven. Maar nu ben ik op zoek naar een nieuwe werkomgeving en die heb ik gevonden in Project & Change Talents.”

“Eén van de Business Managers, Jacqueline Esveldt, kende ik van mijn tijd bij Yacht. Tijdens mijn periode als coach heb ik haar gewoon weer eens gebeld. Tja, en van het één kwam het ander. Het klikt gewoon goed met het bedrijf en met de mensen die ik tot nog toe ben tegengekomen. Dat is belangrijk voor mij.”, vervolgt Mark.

Parallellen met coaching

PMO is niet nieuw voor Mark. “Ik heb altijd wel in PMO-rollen gezeten. Wat er zo leuk aan is? Dat het breed is. Bezig zijn in een projectomgeving met projectmanagers en medewerkers past bij me. Je kunt in die samenwerking bepaalde blokkades doorbreken. Verder zit je soms in het midden van hele complexe en ingewikkelde verandertrajecten.”

Het PMO-vak heeft parallellen met coaching, vindt hij. “De salesvaardigheden en het gedachtegoed dat ik meeneem vanuit de coaching kan ik heel goed inzetten in een projectomgeving. In coaching kom je namelijk mensen tegen die bezig zijn met een verandering en daar begeleiding bij willen. In een project werkt dat eigenlijk precies hetzelfde.”

Mark wordt wel eens gekscherend de “Haarlemmerolie” van een project genoemd. “Ik weet op een gegeven moment goed hoe processen en procedures werken. Dan kan ik in zo'n projectomgeving de mensen op één lijn brengen en zorgen dat daardoor de resultaten van een project worden bereikt.”  

Van ZZP naar Midlance

Mark gaat nu van ZZP’er naar Midlancer. “Het aantrekkelijke aan midlancen is dat je enerzijds kunt rekenen op een basisvergoeding en vervolgens bij een opdracht een vergoeding krijgt op basis van je tarief bij de opdrachtgever. Dat vind ik een eerlijke verhouding. Daarbij scheelt het dat je zelf niet meer alles hoeft te doen. Het vinden van mogelijke opdrachten, bijvoorbeeld. Project & Change Talents kijkt ook mee met je cv en profilering. Bovendien is het makkelijk dat je minder bezig hoeft te zijn met de administratieve aspecten. Heb je bijvoorbeeld vragen over pensioen of over je auto? Hiervoor is er iemand bij wie je terecht kan.

We zijn nu druk bezig met het vinden van een opdracht. Ik hoop op een opdracht waar ik op het PMO- vlak het verschil kan maken en dat ik een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het succes van het project of programma en de ontwikkeling van het PMO-vak.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Mark de Wijn
Mark de Wijn /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!