icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik vind het leuk om mee te bouwen aan een project”

PMO Partner

Een succesvol project om jonge patiënten uit Oekraïne over te nemen door het Prinses Máxima Centrum beviel zo goed, dat Ismay Veldhuijsen besefte dat ze zich in dit vak verder wil ontwikkelen: projectmanagement. In haar zoektocht naar een baan in een projectomgeving stuitte Ismay op Project & Change Talents en ontdekte het beste van twee werelden: werken bij verschillende bedrijven en toch in vaste dienst.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Opleiding via Project & Change Talents

Ze heeft de afgelopen tijd genoten van van haar bevallingsverlof, maar vanaf januari gaat Ismay starten bij een project via Project & Change Talents. “Ik ben al begonnen met de opleiding IPMA PMO”, vertelt Ismay enthousiast. “Dit biedt Project & Change Talents aan. Alle nieuwe medewerkers zitten samen in een klasje. Kort gezegd leren we hier eigenlijk alles over projectmanagement.”

Nieuwe uitdagingen

Ismay houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken. In haar privéleven, maar ook in haar werk. Daarom vindt ze het zo leuk om als midlancer aan de slag te gaan.  “Het concept van midlancen vind ik heel mooi”, zegt Ismay hierover.  “Ik vind het vooral leuk dat je steeds voor een langere of kortere periode bij een ander bedrijf komt te werken. Je kunt eigenlijk steeds weer bij een nieuw bedrijf binnenkijken. “

Project met Oekraïense kinderen

Haar eerste ervaring met projectmanagement deed Ismay op bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waar ze hiervoor werkte. Ismay vertelt: “Ik ben begonnen in het Prinses Máxima Centrum als planner. De planning in dit centrum is heel complex, omdat alles hier onder één dak gebeurt. Denk aan opnames, polikliniek bezoeken, operaties en onderzoeken. Langzaam groeide ik door en ben ik als coördinator verder gegaan. Ik heb in deze rol onder meer het werkproces geoptimaliseerd.

Ik had de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de kans om naast mijn functie ook taken te gaan doen voor het “International Office”. Deze afdeling begeleidt buitenlandse patiënten die door het Prinses Máxima Centrum worden overgenomen. Ook in dit proces heb ik optimalisaties doorgevoerd.

Vlak nadat ik startte in deze rol, begon de oorlog in Oekraïne. De Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum wilde graag patiënten uit Oekraïne overnemen. We hebben dit toen meteen in gang gezet, ondanks dat de overheid hier nog niets voor had geregeld. Als team hebben we in 2 weken alles opgetuigd, van vervoer tot aan huisvesting. Later hebben we dat met nog een groep Oekraïense kinderen gedaan. Dat is succesvol afgerond, waarna het project werd afgesloten. De patiënten zitten nu onder andere bij gastgezinnen. Ik was inmiddels zwanger en ging richting mijn zwangerschapsverlof.

Na het succesvol afronden van dit project besefte ik dat een projectrol perfect bij me past en ik het leuk vind om hier verder in te gaan. Ik ben daarom op zoek gegaan naar iets nieuws. Het leek me handig om na mijn zwangerschapsverlof een nieuwe functie bij een ander bedrijf te gaan vervullen. Ik heb nu ervaring vanuit de zorg, maar wil ook weten hoe projectmanagement gaat in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Al snel stuitte ik op Project & Change Talents, die veel projecten aanbiedt bij verschillende bedrijven. Voor mij dé kans om verder te groeien in het PMO-vak.  

Plannen en organiseren

Ismay verwacht dat ze veel kan bieden in haar rol als PMO-er. “Ik ben sterk in plannen en organiseren. Ik hou goed overzicht: wat gaan we doen, waar willen we heen? Daarnaast ben ik kritisch en wil ik dingen perfect laten lopen. Daar zet ik me volledig voor in en ik zorg dat iedereen zijn taak daarin goed oppakt. Bovendien schrijf ik veel protocollen. Het faciliteren, het zorgen dat alles goed loopt in een project: daar heb je een plan voor nodig. Soms is dat mijn valkuil, te veel plannen maken”, lacht Ismay.

Dat is ook wat ze zo leuk vindt aan het PMO vak. Ismay vervolgt: “Het plannen en organiseren vind ik leuk en dat doe ik privé ook. Ik ben vaak degene die alles regelt. Je hebt als PMO-er echt een goede inbreng in het project. In een PMO-functie kun je goed zien hoe een project loopt. En het is leuk om samen te werken met de projectmanager.”

Soort bedrijf

Project & Change Talents zocht actief samen met Ismay naar een project. “Er liepen een aantal trajecten”, zegt Ismay. Vanaf volgend jaar gaat ze werken als programma secretaris bij het programma nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid. Dit gaat ze doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bij wat voor soort bedrijf ze terechtkwam, maakte haar niet uit. “Of het nu de overheid, het bedrijfsleven of weer de zorg is, het leukste vind ik een project waaraan ik kan meebouwen. Het fijne is dat je overal aan iets nieuws begint, waar ik heel veel zin in heb."

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!