icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

"Een tevreden opdrachtgever en samen succes behalen, is voor mij het uitgangspunt."

PMO Partner

Raun Hogenkamp start op 1 januari 2023 als nieuwe collega bij Project & Change Talents. En daar heeft hij zin in, want hij gaat graag samen uitdagingen aan om tot oplossingen te komen waar alle betrokkenen blij van worden.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Voordat Raun de overstap maakte naar Project & Change Talents werkte hij bij een klein consultancybedrijf. Daar deed hij een mooie opdracht, bij de overheid. Omdat Raun verder wil groeien als Project Management Officer besloot hij de overstap te maken naar Project & Change Talents. “Ik was op zoek naar een plek waar ik mijzelf als PMO’er verder kan ontwikkelen. Daarom heb ik gekozen voor een werkgever waar de PMO’er centraal staat en waar alles op de behoefte van de werknemers is afgestemd. Bij Project & Change Talents kom ik terecht in een omgeving van gelijkgestemden, goede sparringpartners die dezelfde uitdagingen hebben als ik. Daarnaast heeft Project & Change Talents mooie samenwerkingen, zoals bijvoorbeeld met IPMA, en hebben ze een groot netwerk aan opdrachtgevers. Dit alles maakt het voor mij de ideale vervolgstap in mijn carrière.”

“Het beste van twee werelden”

Het midlancen is voor Raun nieuw, maar spreekt hem erg aan. “Ik heb een aantal jaren in loondienst gewerkt, maar ik mis nog de ervaring om als zzp’er aan de slag te gaan. Nu ik het midlancen heb ontdekt, zie ik dit als de ideale oplossing, omdat dit model het beste van die twee werelden samenbrengt. Ik ben iemand met een 'hard work pays off' mentaliteit, en het midlance model sluit daar perfect bij aan.” Raun is erg enthousiast over de mogelijke opdrachten die hij via Project & Change Talents kan uitvoeren en de en ervaringen die hij op kan doen. “Ik heb geen voorkeur voor een sector. Ik ben nieuwsgierig wat andere sectoren te bieden hebben, maar ik zou het ook zeker niet erg vinden om weer in de publieke sector of de IT aan de slag te gaan. Het belangrijkste is dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.”

“Samen de uitdaging aangaan”

Raun haalt veel plezier uit het fungeren als ‘spin in het web’ die binnen een project obstakels tijdig uit de weg haalt voor een soepel verloop van het project. “Ik vind duidelijk communiceren en verwachtingen opstellen erg belangrijk, zodat ik doelgericht te werk kan gaan. Ik kijk altijd hoe ik meer kan doen dan alleen de opdracht waarvoor ik gekomen ben. Een tevreden opdrachtgever en samen succes behalen, is voor mij altijd het uitgangspunt. Ik vind het leuk om samen met het team de uitdaging aan te gaan en tot een passende oplossing te komen waar iedereen blij van wordt. Het behalen van een win-win situatie is het mooiste wat er is.”

“Rust en orde in het team”

Als PMO brengt Raun rust en orde in een team door ervoor te zorgen dat de basis op orde is en deadlines gehaald worden. “Ik vind het leuk om samen naar een doel toe te werken in een omgeving waar ieders kwaliteiten worden benut en waar mensen plezier hebben in wat ze doen. Als successen behaald worden, mogen deze ook zeker gevierd worden!” Naast het werken met mensen, ontwikkelt Raun ook graag tools die ten goede komen aan het project, zoals bijvoorbeeld een interactief dashboard. “Want wanneer je resultaten behaalt, mogen deze van mij ook mooi visueel weergegeven worden. Ik zeg altijd: 'een dashboard zegt meer dan duizend woorden'.”

overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Raun Hogenkamp
Raun Hogenkamp /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!