icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik zorg het liefst voor zo min mogelijk aannames”

PMO Partner

Jochem van der Sluijs is half november via Project & Change Talents begonnen bij de Nederlandse Belastingdienst. “Het is echt fantastisch”, vertelt hij enthousiast. “Het project is nog groter dan ik had gedacht. Ik ben zelf een tijdje zzp'er geweest. En nu kom ik dus aan de achterkant binnen. Dat is erg interessant.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Jochem werkt nu bij de directie MKB. “Daarbinnen is een projectgroep opgezet die zich ontfermt over de vernieuwing van systemen binnen de belastingdienst. Ik kom oorspronkelijk helemaal niet uit deze branche; ik heb een achtergrond in Hotel- en Event Management. Ik heb de hotelschool gedaan.” Hij had daar al wel een passie voor het managen van grote complexe projecten, vertelt hij. “Het liefst met veel bewegende partijen. Dat heb ik in totaal 2,5 jaar gedaan in de evenementenindustrie. Je leert daar heel servicegericht en stressbestendig werken.”

Door corona is hij geswitcht naar de Bouw en Vastgoed branche. “Daar kreeg ik een kans vanwege mijn projectmatig aanpak en actieve houding in teams. De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat de uitdaging voor mij vooral ligt in een grotere dynamische omgeving, en die heb ik nu via Project & Change Talents meteen gevonden bij de Belastingdienst.”

Jochem is bij Project & Change Talents terecht gekomen omdat hij op zoek was naar een projectmanagementfunctie, waarbij hij niet meteen de eindverantwoordelijkheid zou krijgen. “Ik was me ervan bewust dat ik opnieuw een stap naar een andere branche zou zetten. Dus vanuit het MKB en het Vastgoed naar een grotere corporate. "Ik miste in mijn eigennetwerk de link naar grote partijen als de Belastingdienst. ”

Midlancen

Toen hij een paar weken geleden in contact kwam met het Human Network gingen alle belletjes rinkelen, aldus Jochem. “Ik kende eerlijk gezegd de titel PMO niet, maar na gesprekken bij House of Talents leek het me wel wat. Onder meer omdat je van alles wel iets af moet weten. En ik geloof dat dit wel een van mijn krachten is. Op die manier kun je je van informatie voorzien en zorgen dat alles gestroomlijnd wordt. Het is belangrijk dat er iemand in het team is die er - naast de projectmanager - voor zorgt dat er geen vraagtekens blijven hangen. Ik zorg het liefst voor zo min mogelijk aannames. Vooral in de evenementenindustrie heb ik geleerd dat aannames problemen veroorzaken.” 

Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van de term Midlancen gehoord. In eerste instantie was ik van plan om mijn zzp-schap door te zetten. Het zzp’er zijn spreekt mij heel erg aan omdat je zelf je risico's moet inschatten. En ook omdat je eigenlijk overal invloed op hebt èn vanwege de commerciële instelling die je moet hebben. Maar ik ben toch gevallen voor het Midlance model omdat het mij toch een stukje zekerheid geeft in de switch naar die grotere branche.

Jochem verwacht dat hij in ieder geval tot eind 2023 bij de Belastingdienst kan blijven werken. Maar hij staat daarna zeker open voor andere PMO-opdrachten. “Dat projectmatig werken vind ik heel fijn, en ik denk ook dat het heel gezond is om regelmatig te switchen van functie. Als je dat projectmatig kunt doen richting een andere opdrachtgever dan is dat alleen maar waardevoller voor je eigen ontwikkeling. Ik ben nog relatief jong, dus ik heb daar nog heel veel baat bij denk ik.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
doe de test!
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Jochem
Jochem van der Sluijs /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!