icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik zorg voor overzicht en ben een radar op de achtergrond”

PMO Partner

Sinds 1 november is Rachel van Zeeland als PMO’er in dienst bij Project & Change Talents. Ze kon direct van start bij haar allereerste opdrachtgever PWN, het waterleidingbedrijf in Noord-Holland dat ook het natuurgebied Noord-Hollandse duinen beheert. Benieuwd naar Rachel? Maak kennis met onze kersverse collega.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

De volgende stap

“De rol als PMO’er is nog relatief nieuw voor mij. Ik zeg relatief omdat ik hiervoor twee jaar bij een grote Nederlandse bank als PMO’er heb gewerkt. Ik vervulde eerder rollen als directiesecretaresse / managementassisente. Daarin zit overlap met PMO, alleen het stuk projectmanagement komt erbij”, legt Rachel uit. “Ik heb destijds gezorgd voor overzicht en inzicht in een IT-toolproject. Hiervoor heb ik bijvoorbeeld de governance en deliverables in kaart gebracht en een stakeholderoverzicht en - analyse gemaakt. Nadat dit project was afgerond en geïmplementeerd, was het voor mij tijd voor de volgende stap. Ik wilde graag door als PMO’er en raakte in gesprek met businessmanager Lennart over het midlance-concept. Ik was direct enthousiast en kon al snel bij Project & Change Talents aan de slag. Samen met negen andere collega’s van Project & Change Talents ben ik de opleiding IPMA PMO D gestart. Daarmee kunnen we onszelf theoretisch nóg beter onderleggen.”

Professionaliseren

“Bij Project & Change Talents kan ik mezelf verder ontwikkelen als PMO’er. Ik kan er echt een professionaliseringsslag maken. Ook wordt er samengewerkt met interessante opdrachtgevers waar ik mezelf verder kan specialiseren en mijn kennis en ervaring kan verbreden. Het is dus een hele bewuste keuze om als midlancer aan de slag te gaan. Al vind ik het ook wel fijn om een langere tijd bij één opdrachtgever te werken en dat is vaak ook mogelijk. Bij PWN houdt Rachel zich bezig met het onder controle brengen van de hele documentenstroom die bij een project komt kijken. Daarnaast risico’s monitoren middels risicomanagement en werkzaamheden met betrekking tot vergaderingen, zoals het bijhouden van actiepunten en besluiten. “Samen met een programmateam van zeven personen werken we eraan om de voortgang van het project te stroomlijnen en onder controle te houden.”

Overzicht

“Ik vind het vooral fijn om zaken inzichtelijk en duidelijk te maken zodat mensen goed geïnformeerd zijn en weten wat ze moeten doen. Dat is ook één van de redenen waarom ik bij PWN aan de slag mocht. Er moet een betere controle komen op het project. Verder ben ik dienstverlenend ingesteld. Ik doe graag dingen voor andere mensen, zoals het uitwerken van verschillende zaken maar ook het nadenken over hoe iets op een goede manier op papier gezet kan worden. Rachel is iemand die zorgdraagt voor het project, in combinatie met het hele team. Ik ben een radar op de achtergrond, maar pak wel de leiding als dat nodig is.

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Rachel van Zeeland /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!