icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Samen optrekken en doelen neerzetten die je wilt bereiken met het team”

PMO Partner

Sandjli Bisesser is sinds 1 november onze nieuwe collega bij Project & Change Talents. Hiervoor werkte Sandjli o.a. bij IBM. Als PMO-er, maar ook in de IT. Sandjli is zelf actief op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en kwam via Google bij Project & Change Talents terecht. Sandjli was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam via Google bij Project & Change Talents terecht. “De midlance constructie sprak me erg aan. Ik heb toen het contactformulier ingevuld en werd de volgende dag direct teruggebeld.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Wat leek je zo interessant aan het midlancen?

“Het is het beste van twee werelden. Ik had er al vaker aan gedacht om te beginnen als zzp’er, maar daar komt best veel bij kijken qua administratie. Het is ook spannend natuurlijk om helemaal zelfstandig te zijn. Midlancen is een mooie middenweg. Het is ook fijn dat de administratie voor je gedaan wordt, dat scheelt een hoop rompslomp. Dus toen dacht ik: dat gaan we gewoon doen!”

Ben je ook al direct begonnen bij een interim opdracht?

“Ja, ik werk sinds 1 november bij het Ministerie van Financiën. Ik werk voor de belastingdienst op de afdeling die zich bezighoudt met de signalen die we ontvangen van burgers en bedrijven.  Ik ondersteun de projectmanager en  het projectteam. Dat bestond al wel een jaar, maar zat nog niet echt een duidelijke structuur in. Ik ben net begonnen, dus kan er nog niet zo veel over zeggen natuurlijk. Ik ben nog alles en iedereen aan het leren kennen, maar tot nu toe lijkt het me erg leuk.”

Wat vind je zo leuk aan het PMO-vak?

“Het dicht bij het vuur zitten. Bezig zijn met processen, met de organisatie, faciliteren, dat zijn allemaal dingen die ik heel leuk vind. Ik heb een IT-achtergrond en heb verschillende dingen in de IT-wereld gedaan. Na mijn studie vormgeving en interactie heb ik gewerkt als onder andere vormgever en tester. Ik werd daar niet heel happy van en het projectmanagement leek me leuk. Ik ben toen begonnen als PMO-er, met het idee dat je vanuit die rol kan doorgroeien naar projectmanagement. Ik ben alleen nooit doorgegroeid, haha! Ik vond het vak van PMO-er zo leuk en zo divers, dat ik dat prima vond. Je bent dicht bij het bestuur, dicht bij de opdrachtgever, ik vind het gewoon heel leuk. Ik kom steeds met nieuwe onderdelen in aanraking, dus ik leer ook nog steeds heel veel dingen.”

Wat kun jij een opdrachtgever brengen?

“Structuur, heel veel werk uit handen nemen, het administratieve gedeelte, het organisatorische gedeelte, het uitwerken van meetings en notulen, eigenlijk alles wat er om de projectmanager heen gebeurt. Maar ik kan ook inhoudelijk helpen. Heb je hier aan gedacht, wat doe je daar mee? Ik vind het leuk dat je echt de rechterhand van de projectmanager bent, samen optrekt en doelen neerzet die je wilt bereiken met het team.”

Op wat voor soort interim opdrachten hoop je terecht te komen?

“Ik wil graag in overheidsorganisaties blijven werken. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om verschillende ministeries te zien. Maar voor mij is het vooral belangrijk dat een interim opdracht leuk is en dat ik er uitdaging in vind. De quote van Pipi Langkous “ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan”, past wel bij mij. Ik ga graag de uitdaging aan. En juist als ik het nog nooit eerder heb gedaan, lijkt het me leuk om te doen.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!