icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Mijn motto is altijd al geweest: Joh, dat regel ik!”

PMO Partner

Per 1 december begint Liliane Janssen-Van de Kamp (33) als nieuwe collega bij Project & Change Talents. Haar sterkste punt is om mensen te laten zien hoe dingen ook makkelijker kunnen. Daarbij kijkt Liliane er vooral ook naar uit om te leren en weer eens collega’s te hebben waar ze mee kan sparren.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Hoe ben je bij Project & Change Talents terecht gekomen?

“Ik wil graag bij andere bedrijven in de keuken kunnen kijken en via de midlance constructie van Project & Change Talents kan dat heel goed. Ik was ook op zoek naar meer mogelijkheden voor scholing. Ik heb zin om te leren en me te ontwikkelen. Het was gewoon tijd voor een nieuwe stap!”

Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb facility management gestudeerd en daarna een IT traineeship gedaan. Ik heb toen een tijdje als werkplekbeheerder gewerkt en uiteindelijk ben ik bij toeval het PMO vak ingerold. Daar kwam ik er al snel achter dat dit het vakgebied is waar ik eigenlijk heel goed in pas. Ik ondersteun heel graag. Mijn motto is altijd geweest: joh, ga ik regelen! Ik wil ervoor zorgen dat iemand anders zich door mijn ondersteuning helemaal kan focussen op zijn of haar core business. Wanneer andere mensen niet merken dat ik er ben, heb ik mijn werk goed gedaan.”

Op wat voor soort opdracht hoop je terecht te komen?

“Ik gedij goed in grote, internationale organisaties. Daar heb ik de afgelopen jaren ook in gewerkt en dat zou ik straks ook wel graag weer willen doen. Maar ook bijvoorbeeld de rijksoverheid of de politie lijkt mij heel interessant. Het klinkt gek, maar ik werk graag in grote organisaties waar mensen vaak moeilijker denken dan nodig is. Ik vind het heel leuk om mensen te laten zien hoe het ook makkelijker kan. Daar word ik blij van. Ik wil af toe ook advocaat van de duivel kunnen spelen en mensen de andere kant laten zien. Mensen hebben vaak de neiging om te blijven hangen in tradities en gewoonten. Dan is het soms heel fijn als iemand zegt: maar wacht nou eens even, doe een stapje terug, bekijk het eens vanuit dit perspectief en zie wat er gebeurt. Dan ga je mensen echt aan het denken zetten, dat vind ik leuk.”

Je gaat nu werken als midlancer, wat vind je van die constructie?

“Ik heb al vaker nagedacht om freelance te gaan werken, maar vond het risico te groot. Want wat als je geen opdracht hebt of als de economie instort? Dan heb je gelijk niks. Dat heeft me altijd tegengehouden om die stap te zetten. Bij het midlancen heb je ‘the best of both worlds’. Aan de ene kant heb je wel de zekerheid op het moment dat je bijvoorbeeld ziek wordt, maar ik heb ook de vrijheid zoals een freelancer die heeft.”

Waar heb je het meest zin in?

“Om weer te gaan leren én om te kunnen overleggen met collega’s over mijn werk. Dat mis ik nu allebei best wel. Ik ben nu de enige PMO-er, straks heb ik ook collega PMO-ers waar ik mee kan sparren. Iemand met wie ik even mijn strategie kan bepalen, dan kijk ik heel erg naar uit.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Liliane Janssen
Liliane Janssen /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!