icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Je bent een soort rode draad die alles verbindt”

PMO Partner

Onze nieuwe collega Sharon Meyer treedt op 1 oktober bij ons in dienst. Ze heeft 12 jaar bij de overheid gewerkt via een detacheringsbureau en is nu toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben nooit zzp’er geweest, dus midlancen is echt een grote verandering voor mij. Ik moet nu wel een aantal zaken zelf gaan regelen, maar ik denk dat het goed is voor een mens om dingen eens op een andere manier te doen.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Ze verheugt zich er enorm op haar nieuwe collega’s binnen Project & Change Talents te leren kennen. “Ik denk dat iedereen hier zijn eigen specialisme heeft, en op die manier kunnen we veel van elkaar leren, en tips en tricks met elkaar delen. In een vak als dit zijn er zoveel dingen die je ‘tussen de regels door’ doet. Het is bijvoorbeeld belangrijk om mensen op een bepaalde wijze aan te spreken en aan te sturen. Ik doe dat op een vriendelijke manier. Je bent geen manager, maar je hebt wel sturende taken. Ik noem het altijd samenwerken. Als mensen het uit zichzelf doen dan hoef ik niet te sturen, maar dingen gaan niet altijd vanzelf, en heel veel zaken zijn niet vanzelfsprekend. Maar dat hoort er ook gewoon bij.”

Blij

Sharon is heel blij dat ze voor Project & Change Talents gaat werken en dat ze haar eerste opdracht heeft binnengehaald. “Project & Change Talents heeft mij een paar jaar geleden benaderd via LinkedIn. Het sprak me meteen al aan, maar ik was toen niet in de juiste mindset om over te stappen. Vandaar dat het een lange tijd heeft geduurd voordat ik deze stap heb gezet. In juli van dit jaar werd ik opnieuw benaderd en toen heb ik ‘ja’ gezegd.”

Haar vooropleiding heeft niets te maken met PMO. “Ik heb de hbo-opleiding gevolgd voor maatschappelijk werker, maar ben daarna kantoorwerk gaan doen. Ik ben in veel ondersteunende functies beland en heb heel veel verschillende projecten gedaan. Gaandeweg heb ik diverse opleidingen en trainingen gedaan in deze richting. En terwijl je werkt, bouw je uiteraard ervaring op.”

Midlance-model

Sharon heeft met name bij gemeenten, ministeries, provincies, waterschappen en semioverheden gewerkt. “Dat ik gedetacheerd werd, is vergelijkbaar met Project & Change Talents”, knikt ze. “Het is hetzelfde concept, maar bij Project & Change Talents ga ik met het midlance-model werken. Ik ben echter gewend om gewoon in loondienst te zijn. Ik kies onder meer voor het midlancen omdat je dan meer geld overhoudt. Je moet financieel wel wat meer dingen zelf regelen, maar daar acht ik mijzelf wel toe in staat. Het voelt goed om zelf meer van het uurtarief dat je verdient te kunnen ontvangen. 

Een van de dingen die ze zo leuk vindt aan het vak PMO is de afwisseling. “Het is altijd anders. Je kunt een ondersteuner zijn voor de projectmanager, maar dat kun je ook zijn voor het hele team. Ook het onderwerp, of je taken veranderen regelmatig. En je kunt voor de overheid werken of voor het bedrijfsleven. De basis is dat je ondersteunt. En je bent ook een soort rode draad die alles verbindt. Maar het is dus nooit hetzelfde.”

Aanjaagrol

Een PMO-er heeft bijvoorbeeld heel veel financiële taken, vertelt Sharon. “En je zorgt dat de planning up-to-date is. Daar moet je mensen ook op aanspreken. Je hebt echt een aanjaagrol; je bent verantwoordelijk voor het feit dat dingen daadwerkelijk moeten gebeuren, en dat taken worden uitgevoerd. Ik ben niet eindverantwoordelijk voor het feit of het product op tijd klaar is, maar ik moet er wel op letten dat mensen de dingen doen op het juiste moment.”

Een andere taak van een PMO-er is het voorbereiden van vergaderingen en het opstellen van agenda’s. “Dat is vaak een vast onderdeel van het werk. En als je langer op een project zit dan weet je waar het over gaat en kun je inhoudelijk ook veel meer ondersteunen. Wat ik met name heel leuk vind in mijn vak, is dat je steeds met andere mensen te maken hebt en dat zaken gaan lopen.”

Project & Change Talents houdt zich voor 100% bezig met PMO, en dat spreekt haar heel erg aan. “Waar ik voorheen werkte was ik ook nog wel eens assistent of executive assistent, en dat wil ik niet meer. Dat is eigenlijk een heel simpele reden voor deze overstap naar Project & Change Talents. Ik wil het vak heel graag verder ontwikkelen en uitbreiden met meer kennis, tools en ervaring.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Sharon Meyer /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!