icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik vind het fijn om bedrijven te helpen met veranderingen”

PMO Partner

Onze nieuwe collega Brendan Cody is geboren in Nieuw-Zeeland en begon op 24-jarige leeftijd met reizen. “En sindsdien ben ik niet meer gestopt”, vertelt hij lachend. “Ik ben een maand geleden aangekomen in Nederland en ik vind het tot nu toe geweldig. Ik verheug me erop om hier als PMO’er aan de slag te gaan.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Hiervoor heeft Brendan in Europa, Verenigde staten en Azië gewoond en gewerkt. Hij kwam zijn Noorse vrouw tegen in Polen en 18 jaar geleden, samen hebben ze twee dochters van 11 en 13 jaar. “Ik ben gestart met mijn carrière in Londen, in het midden van de jaren 90. Ik was daar managementaccountant”, licht hij toe. “Ik heb echt genoten van deze tijd. Ik heb heel veel geleerd over veel verschillende bedrijven.”

PMO-wereld

In 1999 kwam hij bij toeval in de PMO-wereld terecht. “Ik kreeg een rol aangeboden als PMO’er bij de fusie van twee banken. Dat was de eerste keer, en ik vond het veel leuker dan boekhouden. Ik heb de projectwereld sindsdien nooit meer verlaten. Soms doe ik nog wel wat financiële zaken, maar altijd in de projectwereld en de PMO-wereld.” In totaal heeft hij aan vier fusies in de banksector meegewerkt. “De laatste was in 2008 toen de financiële crisis begon.” 

Brendan heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan als PMO’er. “Ik heb verschillende rollen vervuld in diverse organisaties”, vertelt hij. “Waar ik met name heel enthousiast van word is hoe een bedrijf PMO gebruikt om het te laten groeien. Ik heb als PMO in veel grote projecten ondersteund. Vaak gaan die goed, maar soms ook niet. En daar leer je van. In de loop der jaren heb ik een aantal creatieve oplossingen moeten bedenken om met problemen om te gaan. En daar plukken nieuwe opdrachtgevers de vruchten weer van."

LinkedIn

Brendan is in contact gekomen met Project & Change Talents via LinkedIn. “Ik heb contact met ze opgenomen en heb meteen gevraagd of de taal een probleem is. Ik spreek namelijk geen Nederlands. Ik vroeg me af of dat een beperking zou zijn. Nee dus, en vervolgens hebben we een afspraak gemaakt om te praten. Het was de eerste keer dat ik kennis maakte met een bedrijf dat gespecialiseerd is in PMO, dus dat is iets wat me echt interesseert. Ik vind het concept van PMO-Partner geweldig. PMO wordt steeds belangrijker binnen grote bedrijven. Tenminste, dat is mijn ervaring.”

Hij is ervan overtuigd dat zijn manier van leven zijn denkwijze op een positieve manier beïnvloedt. “De reiservaringen geven me behalve het creatief denken ook een gevoel van kalmte. Ik ga gewoon door, ondanks tijdsdruk of slecht nieuws.” Wat zijn werk extra boeiend maakt is het feit dat hij jurylid is voor de ‘PMO of the Year Award’ voor de PMO Global Alliance. “Ik doe dit al drie jaar met heel veel plezier”, glimlacht hij.

Midlancen

Werken als midlancer en als PMO’er is goed te combineren met reizen, meent Brendan. “Het gaat een beetje hand in hand denk ik. En het past ook echt bij mij. Wat ik zo fijn vind aan het Midlance-model is dat ik zelf niet de administratie moet doen en me bezig moet houden met de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf. Ik kan me echt concentreren op mijn werk en op de opdrachtgevers. En daar ligt mijn kracht.” Hij vindt het ook heel prettig dat je als midlancer van tijd tot tijd van bedrijf kunt wisselen. “Op die manier kun je je een goed beeld vormen van hoe bedrijven werken, en wat goed gaat en wat niet zo goed gaat.”

Brendan is met name geïnteresseerd in het bouwen aan de toekomst van bedrijven. “De projecten waaraan ik heb gewerkt als PMO’er hadden meestal te maken met nieuwe technologieën, nieuwe processen, en nieuwe regelgeving in het bedrijfsleven. Ik houd van verandering. Zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke leven. Nadat verandering heeft plaatsgevonden, ga je weer verder. Het is een soort ‘rolling stone’. Ik vind het fijn om bedrijven te helpen met veranderingen, en opdrachtgevers de vele PMO-voordelen te bieden zoals het afstemmen van projecten op de bedrijfsstrategie. Het is ook leuk om in verschillende industrieën werkzaam te zijn en dat ik mijn PMO-vaardigheden kan aanpassen aan nieuwe scenario's. Dat houdt het werk fris en spannend voor mij.”

overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Brendan Cody /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!