icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

Gert-Jan van de Vrie: Van expert naar Business Manager

Gert-Jan

Zo’n tien jaar geleden kwam onze nieuwe Business Manager Gert-Jan van de Vrie voor het eerst in aanraking met projectmanagement. Toen hij eenmaal had geproefd van het PMO vakgebied, wist hij het meteen: Dit past echt bij mij. Een paar jaar later was hij dan ook een van de eerste collega’s bij Project & Change Talents. Door de jaren heen zag hij hoe Business Manager Jaqueline Esveldt Project & Change Talents met veel succes aanstuurde. Ze wist het bedrijf enorm te laten groeien. Kortgeleden was het tijd voor Gert-Jan zijn eigen volgende stap: Hij maakte de overstap van expert naar Business Manager. Hoe is dat gegaan en waar kijkt Gert-Jan het meest naar uit in zijn nieuwe rol?

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Een 360-graden rol als Business Manager

Door de jaren heen heeft Gert-Jan aan meerdere interim opdrachten gewerkt. Maar waar hij ook werkte, hij kwam altijd graag op het kantoor van House of Talents in Utrecht. “Op mijn thuiswerkdagen ging ik vaak naar het kantoor van House of Talents. Daar sprak ik onder andere met  de Business Managers van de verschillende HoT bedrijven en kreeg ik van buitenaf een goed beeld van wat een Business Manager precies doet. De werkzaamheden leken me heel interessant.”

Als Business Manager heb je een 360-graden rol binnen het bedrijf. Je bent op veel vlakken bezig met de bedrijfsvoering en dat maakt het heel dynamisch. Je bent verantwoordelijk voor het werven van mensen, het binnenhalen van opdrachtgevers, maar ook  marketing, het positioneren van Project & Change Talents en natuurlijk het zorgen voor de consultants.”

Die combinatie van Business Manager en het vakgebied PMO, vind ik echt fantastisch
Gert-Jan van de Vrie / Project & Change Talents

“Wat jij doet, lijkt me heel leuk”

Hoewel de functie van Business Manager hem aansprak, was Gert-Jan altijd erg blij met zijn interim opdrachten. Hij was dan ook niet per se op zoek naar iets anders. Toch kriebelde het ergens: “Als expert heb je periodiek een gesprek met je Business Manager, in dit geval was dat altijd met Jaqueline. Het is een moment waarop je bijpraat, bespreekt hoe het gaat op de interim opdracht, waar je behoeftes liggen, waar je naartoe wilt werken en meer. Ik had dus al een redelijk beeld van wat Business Managers deden en het leek me een interessante functie. De combinatie van Business Manager binnen het vakgebied PMO, trok me erg aan. Ik heb dat tijdens zo’n gesprek met Jaqueline toen een keer gezegd: Wat jij doet, lijkt me heel leuk.”

Het menselijke binnen het PMO-werkveld

Gert-Jan zei het net al: De werkzaamheden van een Business Manager zijn heel breed. Waar kijkt hij het meest naar uit? “Het klinkt heel flauw, maar ik heb echt zin in alles binnen deze nieuwe rol. Waar mijn aandacht wel naartoe gaat, is de menselijke kant van het werk. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de mensen waarmee ik samenwerk. Waarom doen ze dit werk? Wat zijn hun beweegredenen? Waarom vinden ze dit zo leuk? En vervolgens vind ik het interessant om te kijken hoe ik ze verder kan helpen met hun ontwikkeling. Dus echt het menselijk aspect en het verbindende karakter. Als PMO’er hield ik me daar altijd graag mee bezig en nu als Business Manager is dat ook wat me trekt.”

Project & Change Talents verder positioneren en professionaliseren

Door de jaren heen heeft Jaqueline PMO laten uitgroeien tot een sterk en bloeiend bedrijf. “Ze heeft het geweldig gedaan – het aansturen en laten groeien van Project & Change Talents.  De volgende stappen zoals het positioneren en professionaliseren zijn echter lastig in je eentje. Ik gun het Project & Change Talents om een nóg bekender en sterker merk te worden in de markt. Daarom ben ik blij dat Lennart Duijndam – mijn collega nieuwe Business Manager, tevens ‘oud’-consultant – en ik daarbij kunnen helpen. Nu gaan we met z’n drieën samen verder werken aan de volgende stap voor Project & Change Talents!”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Gert-Jan van de Vrie /
Business Manager

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!