icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

Lennart Duijndam, van expert bij Project & Change Talents tot Business Manager

PMO Partner

Soms heb je de juiste visie, spirit en zin. En dan lopen alle zaken precies zó dat het eigenlijk niet anders kan. Het overkwam Lennart Duijndam. Twee jaar geleden begon hij als expert bij Project & Change Talents. Nu staat hij samen met Business Manager Jaqueline Esveldt aan het roer ervan. Hoe is dat gelopen, wat ziet hij als de grootste uitdaging in zijn nieuwe rol, en waar heeft hij het meeste zin in? We vroegen het hem.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Lennart, om te beginnen. Hoe ben je bij Project & Change Talents terecht gekomen?

“Ik houd me al meer dan tien jaar bezig met PMO. Het is echt mijn vak en passie. Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt, maar ook een tijd als zzp’er. Ik vond het leuk, maar miste de aanspraak, het groepsgevoel, en het samen je vak dragen. Toen ik besloot dat ik weer in dienst wilde gaan, ben ik terechtgekomen bij Project & Change Talents als expert. Dat was zo’n twee jaar geleden.”

En nu ben je Business Manager! Hoe is dat gelopen?

“Eigenlijk had ik het helemaal niet gepland, maar het is wel precies wat ik hoopte te gaan doen. Jaqueline zocht een nieuwe business manager. Nadat ik haar hielp zoeken, zei ze eigenlijk ineens: ‘Waarom doe je het zelf niet? Je snapt goed wat ik wil, en denkt zo goed mee.’ Ik had daar totaal niet aan gedacht. Ik houd van relaties opbouwen met mensen en werken op het persoonlijke vlak. Maar ik had het idee dat het vooral sales zou zijn, en daar ben ik niet zo van.

Toen stelde Jaqueline voor dat ik met een andere Business Manager van House of Talents zou praten, die ook de overstap van expert had gemaakt. Het was een goed gesprek. Want ik kwam erachter dat het echt verbinden is in de markt waar ik juist zo van houd. Het is echt mensenwerk, relaties aangaan, bouwen en investeren – en dan ben je succesvol. Ik zie mezelf niet als heel commercieel, maar als je een goede relatie hebt met je opdrachtgevers en de medewerkers gaat dat vanzelf.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed! Ik heb contact gehad met mensen uit mijn oude netwerk, strategiesessies gehouden, gesprekken gehad bij opdrachtgevers, en mijn eerste expert is al gestart.”

Ik het dit jaar als uitdaging om het businessplan waar te maken en te overtreffen
Lennart Duijndam / Project & Change Talents

Dat klinkt goed! Waar kijk je het meest naar uit?

“Eigenlijk naar alles. Ik heb veel zin om de kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan, te  delen met andere PMO’ers. Maar ook met meer opdrachtgevers dan die ene opdrachtgever waar je normaal als consultant voor werkt. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om mee te denken met de opdrachtgever. Wat zoekt de opdrachtgever, wat hebben ze nodig in die rol, hebben wij de geschikte sollicitant? Dus echt meedenken vanuit de kennis en kunde, maar dan wat meer van een afstand en een breder perspectief. En natuurlijk nieuwe collega’s verwelkomen. Is er een klik, heb ik de goede sollicitant tegenover me, is er een synergie?

Ik ben benieuwd naar alle mooie dingen die Jaqueline en ik samen kunnen doen om Project & Change Talents verder uit te bouwen, vorm te geven, en te bekijken wat wij als specifiek PMO bedrijf voor onze opdrachtgevers kunnen betekenen. Verder vind ik het heel mooi dat ik vrij ben om zelf te bepalen wat ik ga doen. Het is echt een eigen bedrijf runnen. Waar zijn we van, wat is belangrijk, wat zijn onze prioriteiten? Echt nadenken over welke ideeën ik kan inbrengen, en zelf bepalen wat we gaan doen.

Heel concreet zie ik het dit jaar als uitdaging om het businessplan waar te maken en te overtreffen! Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Wij wensen Lennart heel veel plezier in zijn nieuwe rol!

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
pmo
Lennart Duijndam /
Business Manager

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!