icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Je komt binnen en biedt de structuur waar mensen om verlegen zitten”

PMO Partner

Per 1 februari 2023 gaat Sandra Bijwaard starten als nieuwe collega bij Project & Change Talents. Wie is zij en wat is haar achtergrond? Maak kennis met Sandra.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Achtergrond

Sandra heeft ruim 25 jaar ervaring in het onderwijs. Ze heeft Spaans gestudeerd en is dan ook begonnen als docent Spaans bij haar laatste werkgever, een ROC in Rotterdam. “Ik heb bij het ROC allerlei rollen vervuld, variërend van docent, adviseur, projectleider, programmamanager, hoofd afdeling Onderwijs en Kwaliteit tot aan mijn laatste functie, bestuurssecretaris.”, vertelt Sandra.

Nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdagingen zaten er bij het ROC niet meer in voor haar. Ze vervolgt: “Ik had alle uitdagingen die er daar voor me waren wel gehad, maar ben nog lang niet klaar. Ik wil nieuwe dingen leren, nieuwe mensen leren kennen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe organisatie.”

Een nieuwe uitdaging vond ze al snel bij Project & Change Talents. “Een oud-collega had via House of Talents een tijdelijke opdracht gedaan bij een ROC in Den Haag. Ik was daar heel nieuwsgierig naar. Zo kwam ik bij de website van House of Talents en daar heb ik mijn gegevens achtergelaten.”

Project & Change Talents zag mogelijkheden voor Sandra. “Ik heb veel met projecten en programma’s gedaan, dus daar zit een match. Maar ze hebben me heel specifiek gevraagd vanwege mijn ervaring als secretaris. Daar is veel vraag naar en dat past ook mooi bij wat ik nu doe.”

Midlancen

Met de overstap naar Project & Change Talents start Sandra ook met midlancen. “Dat is een mooi concept”, vindt Sandra. “Midlancen is een guldenmiddenweg. Ik had het namelijk ook leuk gevonden om verder te gaan als freelancer. Alleen, dat is best veel geregel. Nu wordt een deel hiervan door Project & Change Talents gedaan en het andere stukje doe ik zelf”.

Indirect invloed uitoefenen

De rol van secretaris is Sandra op haar lijf geschreven. Sandra: “Je staat in die rol aan de zijlijn en dat is een hele goede plek om objectief te kunnen observeren. Ik zie en hoor veel, spar met directeuren. Dat is allemaal fijne informatie voor een College van Bestuur. Als secretaris weet je bijna alles. Ik vind dat leuk en gebruik het om dingen aan elkaar te verbinden. Ik hoor bijvoorbeeld over ontwikkelingen op verschillende plekken en zie dat die eigenlijk samen moeten komen. Dat koppel ik dan terug of daar geef ik advies over. Dat wordt heel erg op prijs gesteld. Als secretaris kom je binnen en bied je de structuur waar mensen om verlegen zitten omdat ze het zelf niet kunnen of om andere redenen.”

Verwachtingen

Specifieke verwachtingen over een toekomstige opdracht heeft ze nog niet. “Ik sta open voor alles. Voor mijn eigen uitdaging zou het leuk zijn als ik bij een ander soort bedrijf dan het onderwijs kan binnenkijken. Maar het onderwijs is voor mij ook prima. Verder hoop ik op een mooie opdracht, waarin ik op strategisch niveau bezig ben. Adviseren, mensen ondersteunen, organisaties ondersteunen om iets op te zetten, daar ben ik goed in.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Sandra Bijwaard
Sandra Bijwaard /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!