icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Blog 03/04/2020

Thuiswerken met Maaike Nillesen van Project & Change Talents

pmo

Welkom op mijn thuiswerkplek! Mijn naam is Maaike en sinds begin vorig jaar ben ik in dienst bij Project & Change Talents. Al snel had ik een eerste intakegesprek en kon ik vrijwel direct beginnen bij een grote financiële dienstverlener.

PMO Partner
Maaike Nillesen /
PMO Expert

Omdat ik meer dan een jaar in een totaal andere wereld had gewerkt, was ik wat huiverig of ik wel weer mee kon draaien in de chaotische IT-wereld van grote complexe organisaties. Maar het is net als fietsen, je verleert het niet.? 

Het project was net gestart; het huidige CMS Tridion 2013 zou eind dat jaar worden afgesloten. De Project Manager had net de communicatie de organisatie ingestuurd. Mijn rol was om de impact overzichtelijk te maken en de voortgang te monitoren. Aanspreekpunt zijn voor de vele stakeholders en elke maand de rapportage te verzorgen voor de Program Board. 

Het sluiten van deze applicatie raakt driekwart van de organisatie. Omgaan met heel veel data en stakeholders, daar draai ik mijn hand niet voor om, de uitdaging hier was de afhankelijkheden onderling. Stem daar maar eens een Agile planning op af, rekening houdend met andere projecten en prioriteiten of eigenaarschap die niet altijd helder is. Daarbij zaten veel delen van de organisatie nog in een DEV/OPS traject.

Tijdslijnen lopen om diverse redenen uit. Zo ook bij deze opdrachtgever. Daar stel je je op in, je handelt ernaar, wijzigt de aanpak. Wij zijn uiteraard heel ver gekomen maar nu het meeste werk erop zit, zal het vanaf april intern verder worden opgepakt. Het is fijn dat ik het project met een gerust hart achter kan laten. 

Door onze Business Managers was een vervolgopdracht bij een andere financiële instelling al geregeld. Op 1 april zou ik starten, maar door de Corona-situatie werd de opdracht helaas ingetrokken. Flink balen, maar ik heb er vertrouwen in dat Project & Change Talents zorgt voor weer een mooie opdracht. 

Dus weet je toevallig een mooie PMO-opdracht? Ik heb zeker interesse. 

 

Overzicht blogs
PMO Partner
Maaike Nillesen /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!