icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Nieuws 09/05/2020

PMO'er Jolanda: "Ik haal mijn doelen, dat zit in mijn DNA"

pmo

“Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zul je soms eerst oude dingen moeten loslaten”. Deze spreuk is voor Jolanda Hoogendoorn meer dan waar. Na een lange carrière in het bank- en verzekeringswezen, merkte zij dat de tijd rijp was om een nieuwe weg in te slaan. “Ik miste ‘de sjeu’, ‘de jus’, ‘de kers op de taart’, oftewel: de uitdaging in mijn werk. Ik werkte in projecten en bracht deze -samen met het team- tot een goed resultaat. Maar hoe stond het met mijzelf? Wat was mijn doel en via welke weg zou ik die gaan halen? Alles kabbelde voor mijn gevoel maar wat voort.”

Begin 2018 -Jolanda was toen net gestart met haar uit de hand gelopen hobby (een limonade-imperium met de lekkerste siroopjes)- kwam er een telefoontje van Business Manager Jaqueline Esveldt van Project & Change Talents. “Jaqueline had mijn LinkedIn-profiel bekeken en nodigde me uit om een keer koffie te komen drinken. Er volgden twee leuke gesprekken en Project & Change Talents leek me een leuke club. Enthousiast geworden door het vooruitzicht van afwisselende opdrachten bij mooie bedrijven en daarnaast nog de ruimte krijgen voor mijn siroopbedrijf, besloot ik de sprong in het diepe te wagen. Ik werd midlancer bij Project & Change Talents en ging nog diezelfde week op intakegesprek voor mijn eerste opdracht."

Ik ben trots dat ik aan het roer van mijn eigen ontwikkeling sta!
Jolanda / Project & Change Talents

“Ik vertrok naar het team Learning & Development bij KLM om een collega doeltreffender en efficiënter te laten werken. Mijn opdracht veranderde al op dag één, maar ik ging vol enthousiasme aan de slag. Vastberaden om te slagen. Met mijn rode aantekenboekje maakte ik kennis met een nieuw team vol specialisten, die vanuit hun eigen werk- en blikveld werkten. Van structuur, alle neuzen dezelfde kant op en een gemeenschappelijk doel was geen sprake. De gereedschapskist die ik meebracht was goed gevuld met templates, werkinstructies en -ervaring. Hiermee kon ik het team ondersteunen in de dagelijkse workload.”

Door goed te luisteren naar collega’s en vooral ook hard mee te werken op de afdeling, kon ik steeds kleine zaken aanpakken. Van reactief naar actief, van onduidelijk naar meer en meer efficiënt. Ik schreef handleidingen en procesbeschrijvingen en zorgde ervoor dat afspraken tijdig en juist werden opgevolgd. De structuur bracht rust binnen het team. Met de basis meer en meer op orde, werd het tijd voor de volgende stap. Van actief naar proactief. Om dit te bereiken maakte Jolanda met een aantal collega´s een voorstel voor de implementatie van een PMO-team. Verschillende gesprekken met het management en het bewijzen van de toegevoegde waarde volgden, maar het werd steeds duidelijker dat dit was wat de afdeling nodig had. Om de tijdslijnen te halen, werd gewerkt volgens de scrummethodiek. Het scrumbord waarmee werk en voortgang inzichtelijk werd, wekte ook de nieuwsgierigheid van anderen. En met het invullen van de vacatures, kon Jolanda beginnen met inwerken en overdragen. “Ik ben er erg trots op dat ik PMO hier nu als vak op de kaart heb kunnen zetten. Het PMO-team levert directe toegevoegde waarde aan de afdeling door deze te ondersteunen, actief inzicht te geven in statussen en te begeleiden in het gebruik van tooling en methodieken.”

Jolanda’s eerste opdracht is recent afgerond en inmiddels staat er alweer een nieuwe uitdagende opdracht voor de deur: de screening voor een opdracht bij de Politie loopt op dit moment. “Na deze procedure start ik direct bij deze opdrachtgever. Overigens zijn daar meerdere collega’s van Project & Change Talents aan de slag, waardoor ik altijd een PMO-collega en sparringpartner in de buurt hebt. Dat is ook echt fijn."

Overzicht nieuws

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!