icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 26/03/2020

Werken op afstand: Merel van Eporta op haar thuiswerkplek

Eporta

Merel Vos -Business Manager van Eporta- is op dit moment extra blij dat haar gezin vorig jaar naar Vleuten verhuisde. “Ons vorige woning in ’s-Graveland was gezellig maar piepklein: ik moet er niet aan denken om daar op elkaars lip te zitten!” Omdat thuiswerken met twee kleine kindjes sowieso best een uitdaging is, draaien Merel en haar man ‘ploegendiensten’, zoals zij het gekscherend noemt. “En eigenlijk gaat het op deze manier best prima: ik heb een fijne werkplek voor mezelf op onze zolder gecreëerd.”

Vanuit daar heeft Merel dagelijks contact met collega Business Manager John van Lieshout. “We spreken elkaar via alle mogelijke kanalen, we bellen, appen, gebruiken Microsoft Teams: het is maar net hoe het uitkomt. Natuurlijk staat voor John en mij het contact met het team op nummer één: onze mensen moeten weten dat zij altijd – en zéker nu- bij ons terecht kunnen. We willen graag een vinger aan de pols houden en weten wat er op al die verschillende werkvloeren bij de opdrachtgevers speelt.”

Ook met deze opdrachtgevers is er geregeld contact. “Veel van onze mensen zijn ingezet op basis van langdurige relaties dus het geeft geen enkel probleem dat op dit moment digitaal te onderhouden . Het is voor iedereen een gekke periode, waarin -op een andere manier- samenwerken van essentieel belang is. Het is wel mooi om te zien dat er overal work arounds worden verzonnen: intakes voor nieuwe opdrachten worden bijvoorbeeld online gedaan.”

Het vakgebied waarin EportaConsult opereert noemt Merel een groot voordeel: “Het is voor onze Microsoft-specialisten heel gebruikelijk om thuis te werken. In teams die agile werken weet iedereen precies wat er van hen verwacht wordt en wat de deadline van de lopende sprint is. Dat maakt natuurlijk veel uit in deze situatie.”

Bij Merel thuis is routine belangrijk. “Niemand loopt overdag in pyjama rond, de kinderen spelen in de tuin of gaan een stukje fietsen. Ze moeten hun energie toch kwijt.” In de keuken hangt een krijtbord, waarop de weekplanning per dag staat uitgeschreven. “Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Hoe laat en wat er geluncht wordt, wanneer mama op zolder werkt en niet gestoord mag worden.” Grinnikend: “Het is eigenlijk een soort scrumbord met een 1-wekelijkse sprint voor kinderen. 😉

Overzicht nieuws

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!