icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 30/03/2020

Werken op afstand: Jos van Andarr op zijn thuiswerkplek

Andarr

Als je óp het dak van House of Talents staat, zie je -in de verte- het appartementencomplex waar Andarriaan Jos Witteveen en zijn vrouw wonen. In deze weken van thuiswerken wordt er geen wekker gezet, maar worden zij vroeg wakker gemaakt door de katten. “Die vinden het wel mooi geweest met slapen, ze willen aandacht.” vertelt Jos. “Vervolgens krijg ik meestal ontbijt op bed van Giene, wat een verwennerij hé!”

Eenmaal opgestaan en aangekleed, begint er een nieuwe werkdag in huize Witteveen. Giene zit in het kantoor, Jos heeft een fijn thuiswerkplekje gecreëerd aan de huiskamertafel. “Het is een hele cockpit, met schermen, draden en stapels documenten. ’s Ochtends start ik de systemen op en ga ik aan de slag met dringende mails. Ook maak ik dan een plannetje voor mijn werkzaamheden voor die dag: deze stem ik af met mijn opdrachtgever.”

Het werk loopt op rolletjes, vertelt Jos. “Ik ben bezig met een opdracht waarvoor ik de onboarding van de techniek beschrijf voor de Nederlandse Bank. Dit kan prima vanuit huis: ik haal input op bij verschillende stakeholders en ga vervolgens aan de slag met het beschrijven van documenten op het gebied van richtlijnen, incidenten en regels.”

Jos vervolgt: “Als ik een uur heb gezeten, begint mijn Fitbit (redactie: een slim horloge wat stappen telt) te trillen. Dan zet ik 250 stappen door de woonkamer en maak ik een nieuwe pot thee. De ene pot na de andere gaat er doorheen. Eigenlijk ben ik geen theedrinker, maar de hele dag koffie is ook niet goed voor je.”

Jos heeft veel ervaring met digitaal werken. “Ik ben het wel gewend, omdat het in de IT gebruikelijk is om zaken op afstand te regelen. Ik kan me wel voorstellen dat het voor veel mensen omschakelen is en dat zij het sociale aspect missen. Als je non stop thuis zit, lijken alle dagen op elkaar en mis je de interactie. Ik mis het zelf ook om een praatje te maken, even bij iemand langs te lopen. Normaal gesproken zie je in een oogopslag hoe het met iemand gaat, nu heb je geen idee.”

Gelukkig staat er een digitale vrijdagmiddagborrel gepland, waar de collega's van Andarr gezamenlijk achter hun scherm kruipen. “Als hobbyist op het gebied van computers, is dit een ideaal alternatief op de échte vrijdagmiddagborrel. Ik richt de camera van mijn laptop gewoon op mezelf en proost op al mijn collega’s.”

Overzicht nieuws

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!