icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 07/12/2020

Welkom Kay: nieuwe Business Manager van Sultans of Java

Kay van Raak

Maak kennis met Kay van Raak. Vanaf januari 2021 staat hij aan het roer van Sultans of Java.

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?
Jazeker! Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, net 39 geworden en alweer bijna 20 jaar woonachtig in Amsterdam. Ik woon samen met mijn vriendin Tula en onze dochter Tara die inmiddels 2 1/2 jaar is. In maart verwachten we een tweede kindje en dit keer wordt het een zoontje waar ik, op de korte nachten na, erg naar uit kijk.

Inmiddels ben ik ruim 10 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling waarvan de laatste 8 voornamelijk in de IT. Vanuit IT-Staffing en Yacht heb ik veel samengewerkt met verschillende units binnen HoT en ben ik erg blij dat ik nu voor deze organisatie ga werken.

Naast mijn werk ben ik graag bezig met sporten (crossfit, boksen en voetbal) en was ik voor corona ook regelmatig op feestjes en festivals te vinden. Ook borrelen in de kroeg sla ik zeker niet af, hoewel ik sinds ik vader ben meer tijd maak voor leuke activiteiten met de kleine en het gezin. Verder ben ik dol op (verre) reizen en weekendjes weg waarbij Ibiza en Berlijn vaak zeer goed bevallen (behalve voor de portemonnee).

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?
Tijdens mijn studie liep ik stage bij een boekingskantoor en moest ik een tour organiseren voor internationale bandjes bij verschillende poppodia in Nederland. Het verbinden en bij elkaar brengen gaf mij ontzettend veel voldoening, omdat ik het leuk vind om de behoeftes van een opdrachtgever en het talent van een expert bij elkaar te brengen. Ik kwam er al snel achter dat het in die branche niet makkelijk is om door te breken en leuk geld te verdienen, waardoor ik het verbinden heb voortgezet in de commerciële arbeidsbemiddeling. 

Naast dit verbinden vind ik het ook erg leuk om te bouwen aan een community, zoals de community (Most Dev) die ik bij mijn laatste werkgever (Yacht) heb opgezet. Het bouwen aan een community, binden en boeien van mensen in combinatie met het 'husselen' van vette opdrachten en organiseren van leuke events, geeft mij ontzettend veel voldoening. Ondanks dat ik zelf absoluut geen code kan schrijven vind ik het wel erg leuk om met developers te werken en te zien hoe zij zich ontwikkelen in de dynamische en vooral innovatieve wereld van software engineering.

Het verbinden en bij elkaar brengen gaf mij ontzettend veel voldoening, omdat ik het leuk vind om de behoeftes van een opdrachtgever en het talent van een expert bij elkaar te brengen.
Kay van Raak / Business Manager Sultans of Java

Welke weg wil je inslaan met Sultans of Java?
Naast de groei van de unit vind ik het vooral belangrijk dat de experts tevreden zijn. Ik denk dat onderdeel zijn van een community belangrijk is voor experts. Hiervoor zal ik wel eerst een compleet plaatje moeten hebben van de wensen en behoeftes van deze groep.

Ik verwacht wel breder te kijken dan alleen back-end Developers en ga me mogelijk ook richten op Front-end en Full-stack.

De term T-Shaped expert hoor je steeds vaker bij verschillende opdrachtgevers en hier zal ik tijdens mijn recruitment werk ook veel meer op focussen. Dit met name zodat de Developer van nu ook interessant blijft voor de toekomst. 

Wat verwacht je van 2021?
Laat ik beginnen met de hoop uit te spreken dat het corona tijdperk snel voorbij is, zodat het dagelijkse leven weer wat makkelijker wordt. Een community bouwen op afstand zie ik niet als ideale situatie dus hopelijk wordt 2021 het jaar dat we elkaar weer meer kunnen opzoeken. Buiten dit verwacht ik een groei door te maken zodat de unit aan het eind van komend jaar is uitgebreid tot minimaal 10 personen. 

Ik verwacht dus vooral veel recruitment werk waarbij ik me veel ga inzetten op employer branding en marketing zodat het verhaal goed kan landen in de markt en ik ook sneller kan groeien met deze unit. Met de indrukken die ik tot nu toe heb opgedaan bij House of Talents heb ik daar alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Overzicht nieuws
Kay van Raak
Kay van Raak /
Business Manager

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!