icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 15/02/2022

Van loondienst naar eigen start-up met House of Talents

frank

Frank van der Linden, Business Manager van start-up Sociaal Domein Partner, werkte twaalf jaar voor een werkgever, toen hij besloot dat het tijd was voor iets anders. Het begon te kriebelen: Voor zichzelf beginnen of toch niet? Inmiddels heeft hij voor het beste van twee werelden gekozen: Hij is Business Manager voor Public Talents. Via House of Talents kon hij zonder gedoe zijn start-up opzetten.

“Ik wist niet dat het bestond, deze manier van ondernemen, maar het was precies wat ik zocht”, vertelt Frank als we vragen hoe hij is begonnen met Public Talents. “Het ondernemerschap vond ik heel leuk, want ik wilde niet meer in loondienst werken. Dat vaststaat hoe alles wordt aangestuurd, wat er van je wordt verwacht. Het zelf bepalen waar ik me op richt, hoe ik dat doet, met wie – daar was ik naar op zoek.”

Maar ik word er niet blij van om alles te moeten doen op een zolderkamertje. Alle dingen die ik minder leuk vind en waar ik minder goed in ben – marketing, finance, de website –, doet House of Talents nu. Dat is echt gaaf. Die vrijheid en toch ook zelf kunnen ondernemen zonder alle andere minder leuke dingen.“

Nieuwe start-up van House of Talents

Voor House of Talents was werken met gemeenten al bekend terrein. Ze hadden al een succesvolle start-up voor het fysieke domein. Maar naast het fysieke domein is het sociaal domein ook groot binnen de gemeente. Vanuit House of Talents was er dan ook ruimte en interesse om een bedrijf te starten in deze sector.

Het was een match made in heaven met Frank. Hij had veel zin, én genoeg kennis om zelf zijn start-up te runnen. We vragen naar de eerste gesprekken met House of Talents, en hoe ze zo bij Public Talents kwamen. “Eigenlijk ging dat heel soepel”, vertelt Frank. “We bespraken alles in een businesscase en het vertrouwen was er van twee kanten. Nu worden alle punten die ik minder leuk vind uit handen genomen – finance, administratie, office management, HR –, maar bepaal ik zelf waar ik me op richt en wat ik doe.”

Overleggen met gelijkgestemden

Via House of Talents heeft Frank ook genoeg andere experts om mee te overleggen. “Ik heb een directeur. Daar spar ik mee tijdens meetings en bespreken we opties als ik een keer vastloop.” Ook heeft Frank zo nu en dan een lunch met de andere start-ups van House of Talents. “Dit zijn start-ups waar ik mee kan sparren en uitdagingen mee kan delen. Als ik eigen ondernemer zou zijn, had ik dat niet gehad.”

De expert als uitgangspunt

De experts werken allemaal als midlancer – een interessante constructie waarbij je het beste van zzp’er en vaste dienst combineert. Maar als midlancer bij House of Talents gaat het om meer dan alleen dat, het gaat om de persoon zelf. Wat willen de experts van onze bedrijven? Wat zijn hun dromen of doelen?

Frank: “Heeft de expert het naar zijn zin, zit er genoeg uitdaging in de opdracht, loopt de samenwerking met de opdrachtgever goed, ontwikkelen de experts zich voldoende, of willen ze gewoon lekker op de winkel passen? Ik ben er continu mee bezig en luister naar hun wensen. En dat is echt de basis van House of Talents. Alle bedrijven hebben andere disciplines en experts, maar bij elk bedrijf staat de expert centraal. Ik ervaar het zelf ook en het voelt ook anders als ik het vergelijk met mijn vorige werk.”

Heb jij een idee voor een start-up, zit je vol kennis en ervaring en ben je loondienst zat? Neem contact met ons op. House of Talents is ervaren in het begeleiden van start-ups en scale-ups. We nemen het gedoe wat erbij komt kijken voor je uit handen, terwijl je wordt begeleid en gecoacht door ervaren bedrijfsleiders.

Overzicht nieuws

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!