icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 01/02/2023

House of Talents neemt meerderheidsbelang in financiële dienstverlener Pragmatics

Persbericht

Per 31 januari 2023 valt financiële dienstverlener Pragmatics onder de paraplu van HR-organisatie House of Talents. CEO Esther Scheffener: “Deze stap sluit aan bij onze missie om ‘wereldberoemd’ te zijn in Nederland. We voegen hiermee namelijk een complementaire tak toe met circa 150 hoogopgeleide financials in Limburg en Noord-Brabant.”

Ralph Vanwersch en Roger Willems, Managing Partners bij Pragmatics, zijn ook uit op groei: “Deze samenwerking draagt bij aan onze ambitie om onze dienstverlening uit te breiden richting het noorden én België.”

Stabiele en bestendige basis in financiële dienstverlening

Pragmatics biedt sinds 2010 kwalitatieve dienstverlening in Finance & Control via hun vestigingen in Eindhoven en Maastricht. Het is de 24e BV die wordt toegevoegd aan de vanuit Utrecht opererende organisatie House of Talents, waar inmiddels al 750 experts werken. Pragmatics zal als autonoom opererende organisatie haar sterke merk, identiteit en de huidige Managing Partners blijven behouden. Roger: “De afgelopen jaren hebben we een stabiele en bestendige basis neergezet. Nu zijn we klaar om samen het land in te gaan.”

100% DNA-match door mens-centrale aanpak

Moederbedrijf World of Talents – een gespecialiseerde internationale HR-groep met 2500 medewerkers – nam op 1 oktober 2021 House of Talents over. CEO Steve Rousseau: “We gaan in onze buy-and-build-strategie enkel voor een 100% DNA-match en kiezen voor bedrijven die een ware versterking zijn. Pragmatics is echt een aanvulling op het aanbod van House of Talents en daarmee ook op onze portefeuille.”

Esther: “We voelden direct een klik op het gebied van ondernemerschap, onze betrokkenheid en de trots die we voelen voor onze organisaties. Maar de match zit bovenal in het feit dat we de experts en experts altijd centraal zetten.” Ralph en Roger: “Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We geven dan ook veel persoonlijke aandacht en leveren maatwerk in onze coachingcyclus en de keuze in opdrachten, om mensen te binden en te blijven boeien. Dit blijft de basis van onze organisatie.”

Samenwerken om sneller te kunnen groeien

In plaats van organische groei koos Pragmatics voor de samenwerking met House of Talents – en daarmee ook World of Talents, die een ingang geeft in België. Ralph: “Wij zien deze samenwerking als een snelle verbreding van de potentie van Pragmatics. Door de grotere slagkracht kunnen we handiger, slimmer en groter werken én landelijke dekking bieden.” Esther voegt toe: “Door vanuit House of Talents nu ook financiële dienstverlening te bieden, gaan we het verschil maken in de arbeids- en klantenmarkt. We delen hierbij met z’n allen de drive om groter, sterker en succesvoller te worden.”

Best practices delen en elkaars kwaliteiten benutten

Beide organisaties investeren veel in hun medewerkers, met bijvoorbeeld opleidingen via House of Talents Academy en de Pragmatics Business College. Zij kiezen ervoor om hun best practices te delen om nóg beter te kunnen optimaliseren in het belang van hun medewerkers. Esther: “We geloven erg in samenwerken en elkaars kwaliteiten benutten.” Roger: Ik verwacht een hele mooie, leuke en informele samenwerking waarbij we onze kennis en ervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling, het midlance-model, recruitment en reporting delen. Samen kunnen we onze groeiambities waarmaken.”

Overzicht nieuws

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!