icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 01/04/2021

Maak kennis met Sociaal Domein Partner

start up

Vanaf 1 april staat Business Manager Frank van der Linden -op de foto met Directielid Esther Scheffener- aan het roer van Sociaal Domein Partner. Dit is een vakgebied wat Frank goed kent. We stellen Frank én zijn start up graag aan jullie voor!

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

"Eigenlijk loopt het sociaal domein als een rode draad door mijn werkende leven. Ik ben 12,5 jaar geleden begonnen in de arbeidsbemiddeling, op het gebied van sociaal domein. Ik was account manager in regio Alkmaar en later ook in regio Amsterdam. Vervolgens groeide ik door naar vestigingsmanager, waar ik leiding gaf aan een team account managers en recruiters. De focus lag altijd op de publieke sector: de overheid, zorg en het onderwijs."

Frank vervolgt: "Alle belangrijke transities binnen het sociaal domein heb ik van dichtbij meegemaakt: dit bracht veel veranderingen met zich mee voor gemeenten. In mijn tijd als account manager heb ik gemeenten daarin geadviseerd. Ik heb dus veel kennis van de marktontwikkelingen van de afgelopen jaren."

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?

"Ten eerste past het menselijke aspect bij mij: in arbeidsbemiddeling breng je mensen bij elkaar. Daarnaast vind ik de inhoud interessant. In het sociaal domein gebeurt er altijd wat: het is altijd in beweging. Alles wat er in Den Haag én op lokaal niveau wordt bedacht, heeft direct impact op de samenleving."

"In mijn rol als manager ging ik geregeld met account managers en recruiters in het sociaal domein op pad en ik vind het belangrijk om mijn kennis bij te houden, de markt te volgen en hier in mijn nieuwe functie een actieve rol in te spelen."

Welke weg wil je inslaan?

"De komende tijd wil ik mijn netwerk aanspreken en uitbreiden. In gesprek gaan met beleidsmedewerkers, contractmanagers en kwaliteitsmedewerkers, om te onderzoeken of zij aan boord willen stappen bij Sociaal Domein Partner. Voor hen is het interessant om als expert bij verschillende opdrachtgevers te werken, omdat je je hierdoor blijft ontwikkelen. En als je nieuwe dingen leert, wordt je ook steeds waardevoller voor andere gemeenten."

"Ik zie het midlance-model als een belangrijke usp voor de expert. Het is een ideale constructie voor mensen die niet 20 jaar bij dezelfde gemeente willen werken, maar ZZP'en te spannend vinden."

Er komende spannnende tijden aan!

"Zeker, maar ik heb er vooral heel veel zin in. Het voelt goed om mijn eigen onderneming op te zetten, onder de vlag van House of Talents. Ik heb met collega Marcel (red: Marcel Haas, Business Manager van RO Partner) van gedachten gewisseld, over zijn ervaring met het opzetten van een start up. Het is leuk om aan alle kanten kennis en een groot netwerk in huis te hebben."

Bekijk de website

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!