icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 07/04/2022

“Andere mensen ondersteunen past bij mij, dat doe ik graag!”

The Human Network

Babs Kleiss is 50 jaar en woonachtig in Leidsche Rijn. Ze werkt sinds kort op kantoor bij House of Talents als Office Manager. “Het werken bij House of Talents voelt als een warm bad.”

Een nieuw begin in een uitdagende baan

Barbara, kortweg Babs, werkt al sinds haar 18e fulltime op kantoor, waarvan de afgelopen twintig jaar als managementassistente. “Er ging op mijn oude werkplek een deurtje dicht, waardoor ik tijd had om na te denken over mijzelf en mijn ambities. Ik vond mijn toenmalige baan erg leuk, want het past bij mij om andere te ontlasten. Dat geeft mij voldoening. Toen dat deurtje daar sloot, ging er een ander deurtje open en daar wachtte een baan bij House of Talents op mij.”

Heb je ooit getwijfeld over een ander soort baan? “Nee. Ik heb de afgelopen maanden veel kunnen reflecteren en ook een competentietest uitgevoerd. Daar kwam uit dat een ondersteunende functie gewoon goed bij mijn karakter aansluit. Nu dit op mijn pad is gekomen moet ik veel nieuwe zaken leren, maar ik voel mij er erg goed bij!”

Hoe ziet een werkdag bij House of Talents eruit?

Veel nieuwe zaken leren? Kun je daar wat meer over vertellen? “Absoluut. Mijn baan bij HoT heeft veel raakvlakken met mijn oude functie, want ik ging van managementassistent naar officemanager. Maar de systemen zijn wel anders, net als de werkwijze en processen, dus daar moet ik wel aan wennen. Gelukkig kan ik bij de andere Office Managers en Business Managers terecht met mijn vragen, want elkaar helpen lijkt hier in het water te zitten!”

Babs vertelt in één ademteug verder: “Als officemanager ben ik bezig met het ontzorgen van vier BV’s, die mij zijn toegewezen. Ik stel arbeidsovereenkomsten op, regel de urenverantwoording en beantwoord mails. Er zit veel afwisseling in de dagen, want soms praat ik met medewerkers en op een ander moment zit ik een overeenkomst te tikken. Al met al voelt het als een warm bad.”

Gierende zenuwen

Wat zijn je verwachtingen over je tijd bij deze organisatie? “Ik ben nog maar net gestart, dus wat mijn verwachtingen zijn, weet ik nog niet precies. Ik hoop dat het zo comfortabel blijft voelen als vandaag, want dan komt het wel goed. Na twintig jaar moest ik mezelf weer verkopen en solliciteren, dus dat was wel even wennen. De ervaring vond ik erg leuk, maar ik had geen flauw idee dat ik zo zenuwachtig kon zijn en dat op mijn 50e!”

Overzicht nieuws

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!