icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Nieuws 12/11/2020

"Midlancen sluit perfect aan bij de huidige tijdsgeest"

Ron

Al 25 jaar is het midlance-model succesvol. Dit succes berust op de drie pijlers: samen, vrijheid en beloning. Dit keer zoomen we in op wat beloning bijdraagt aan dit succes. En met wie kunnen we hier beter naar kijken dan met onze eigen Financieel Directeur van House of Talents? Ron de Vlaming neemt ons mee in zijn visie.

Het midlance-concept is één van de USP’s bij HoT en haar dochtermaatschappijen. Het concept bestaat al 25 jaar, maar heeft nog allerminst aan kracht ingeboet. Sterker nog, het sluit perfect aan bij de huidige tijdsgeest, waarbij je de vrijheid hebt om te bepalen hoeveel je wil werken en verdienen.

Met het midlance-model varieert je beloning namelijk mee met hoeveel er op jouw opdracht gefactureerd wordt. Als je een leuke opdracht hebt, kan je vol aan de bak en daarmee kan je je salaris behoorlijk opschroeven. Als je even gas terug wil nemen, kan dat ook en krijg je een toch nog een basissalaris. Daarnaast is het ook nog een keer zo dat je samen met je Business Manager kijkt welke opdracht het beste bij je past. Daarmee heb je dus zelf invloed op welk gebied je jezelf verder wil ontwikkelen en ook nog eens tegen welk tarief. Een heel transparant proces dus.

Nou zou je natuurlijk kunnen kiezen om het als zzp-er allemaal zelf te regelen. Dat kan, houd je onder aan de streep misschien meer over, maar dan mis je ook een heleboel! Om maar een paar zaken te noemen:

  • een vangnet met een basissalaris;
  • betaalbare arbeidsongeschiktheid en overlijdensrisico verzekeringen;
  • afdekking van het betalingsrisico bij slecht betalende opdrachtgevers;
  • een groot commercieel netwerk waardoor de kans op een opdracht tegen een goed tarief veel hoger is;
  • een volledige back office die je alle administratieve zaken uit handen neemt;
  • een wijd aanbod aan opleidingen;
  • en last but not least, fijne, goed opgeleide collega’s met veel kennis en ervaring.

Om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen, houden wij 30% van datgene wat we aan de opdrachtgever factureren in bij de salarisverwerking. De verdeling is dus 70% bruto voor de midlancer en 30% voor de HoT. Daarmee krijg je veel meer dan een marktconform salaris in het geval je elders een vast(loon) dienstverband zou hebben.

Al met al, meer dan een fair deal lijkt me zo!

Wil je lezen hoe de ervaringsdeskundigen -onze professionals- de beloning van het midlance-model ervaren?

Lees de interviews
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.