icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Nieuws 03/12/2019

Midlancen in de praktijk: zo werkt het

Midlancen

Midlancen. Het is het paradijs voor professionals die graag van veel vrijheid genieten, maar tegelijkertijd ook van zekerheid houden. Het is freelance en vast dienstverband in één. Of, zoals onze midlancers het graag zeggen: The best of both worlds.

Als midlancer krijg je bovengemiddeld betaald en heb je dus de ruimte om je eigen dromen na te leven. Maar waar moet je aan denken als je gaat midlancen? We zetten de praktische kanten voor je op een rijtje.

Vakantiedagen

Ken je dat? Je wilt op vakantie, maar hebt nog maar vijf vakantiedagen over en je schoonmoeder wordt ook nog eens geopereerd aan haar heup. Dat wordt een korte stedentrip naar een volle Europese stad. Als midlancer heb je dit probleem niet. Je bepaalt zelf het aantal vrije dagen dat je neemt. Op is op? Dat is hier niet aan de orde. Je beslist zelf òf en hoelang je verlof opneemt. Dus wil je liever cashen? Dat kan ook. Ga je voor die droomreis naar Azië? Leuk! Stuur je ons een kaartje?

Jouw contract op papier

Midlancen, wat is dat nou op papier? Voor de wet ben je gewoon bij ons in loondienst. Je wordt door het burgerlijk wetboek dan ook als zodanig beschouwd. Wat betekent dat? Als midlancer kun je rekenen op ontslagbescherming, ben je wettelijk verzekerd, ontvang je AOW, heb je bij ontslag recht op WW, word je bij ziekte doorbetaald en krijg je ook je vangnet als je geen opdracht hebt. Je krijg een fulltime contract voor onbepaalde tijd. Heaven? Yes!

Ziekte

Als je ziek bent, blijven we met je in contact. Jij bent belangrijk voor ons!

Wet DBA

Als midlancer valt je werk niet onder de Wet DBA. Deze wet regelt de arbeidsrelatie tussen werkgever en zzp’er. Het idee erachter is de zzp’er te beschermen en schijnzelfstandigheid te voorkomen. In de praktijk kan deze wet juist vervelend zijn voor een zzp’er, want je mag niet te lang aan eenzelfde opdracht werken. Als midlancer hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt langdurig aan een opdracht werken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het als verkapt loondienstschap wordt gezien

Hypotheek en huis

Je bent jong en je wilt wat. Vrijheid, bijvoorbeeld. Maar na verloop van tijd zie je wat vastigheid en een eigen huis toch ook wel zitten. De kans dat je een hypotheek krijgt als zelfstandige is in Nederland vrijwel nul. Jij weet dat je waarde levert en nooit zonder werk komt te zitten, maar de bank wil zijn vingers niet branden aan freelancer. Als midlancer krijg je hier nooit mee te maken, want je krijgt gewoon een werkgeversverklaring. Je kunt dus gewoon een hypotheek krijgen voor jouw droomstekkie.

Jouw tarief

Hoe zit het nu met je tarief? Het is eigenlijk heel simpel. Je kunt invloed uitoefenen op je tarief, en krijgt hier vervolgens zeventig procent van. De overige dertig procent gaat naar ons. Wat je daarvoor terugkrijgt, is vrijheid om je opdrachten te kiezen, geen gedoe met premies, verzekeringen en bonnetjes, geen zorgen om acquisitie, een vangnet als je ziek bent of geen opdracht hebt.

Jouw werkplek

Ook je werkplek bepaal je grotendeels zelf. Wij zoeken de opdrachten voor je uit, en jij beslist of je met de opdrachtgever in zee gaat of niet. Zo mag je invloed uitoefenen op de inhoud van je opdracht, het aantal uren en de reisafstand

Acquisitie

Als gespecialiseerd bedrijf met veel contacten en referenties, halen wij de beste opdrachten voor je binnen. Je hoeft zelf niets te doen aan acquisitie. Dus vergeet eindeloze mailtjes, telefoontjes en netwerkmeetings. Je begint gewoon meteen met wat je leuk vindt.

Administratie

Als je klaar bent met werken, ben je ook echt klaar. Geen facturen versturen en premies betalen. Wij regelen de administratie voor jou. Je hoeft alleen je jaarlijkse belastingaangifte te doen, net zoals bij elke andere baan.

Opleiding

Als professional wil je natuurlijk wel on top of the game blijven. Dat doe je uiteraard met de juiste opleidingen. Als midlancer hoef je dit niet meer zelf uit te zoeken (mag wel). Wij bieden je passende opleidingen aan, die we deels voor je vergoeden. Opleidingen kun je bij ons in onbeperkte mate volgen. Ideaal.

Ondersteuning

Als midlancers sta je er niet alleen voor. Bij vragen of twijfels, of als je inzichten nodig hebt, kun je rekenen op je vakinhoudelijke manager of collega’s. In de meeste gevallen komt die zelf uit het vakgebied, waardoor je er ook nog eens mee kunt sparren.

Samenwerken

Als midlancers ben je onderdeel van een team. Je werkt niet alleen, maar hebt collega’s en een team.

Vervoer

Maak je graag gebruik van een auto voor je werk? Dat kan. We bieden een leaseregeling aan. Maar je kunt ook gewoon je privéauto gebruiken en de zakelijke kilometers declareren. Ga je liever met het openbaar vervoer? Geen probleem, dit vergoeden we ook.

Uitbetaling

Ook al werk je misschien onregelmatig, je krijgt elke maand je salaris op een vast moment. Wij schieten eigenlijk het salaris voor, waardoor het op een vaste datum binnenkomt. Heb je meer of minder gewerkt? Elke drie maanden doen we een herberekening en staan we weer quitte.

Debiteurenrisico

Opdrachtgevers die het even niet redden, uitstel van betaling aanvragen of zelfs failliet gaan? Wij nemen het volledige debiteurenrisico voor onze rekening. Als midlancer hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.