icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Nieuws 28/04/2020

Geen loonslaaf maar vrijheid: waarom Koos al 20 jaar als midlancer werkt

procesconsult

Dat midlancen een populaire manier van werken is, wisten we al. Dit wordt bevestigd door Koos Riepma, Business Analist bij Project & Change Talents. Hij werkt al maar liefst 20 jaar als midlancer!

Met een dienstverband van ruim twintig jaar is midlancer Koos Riepma een van de oudgedienden van Project & Change Talents. Hij woont in Lelystad en in zijn vrije tijd staat hij graag op de golfbaan of zoekt hij de Spaanse zon op. Of een combinatie van deze twee. Koos is een ervaren Business Analist met een heldere kijk op de business en ICT-processen.

Keuze voor midlancen
Twintig jaar geleden kwam Koos -via een collega- in contact met een van de oprichters van House of Talents en toen kwam het midlance-concept en Project & Change Talents ter sprake. Voor Koos was het een perfecte tussenoplossing, omdat hij teveel haken en ogen zag aan ZZP’en. ”Ik vind het risico te groot en weet van mezelf dat ik niet commercieel ben aangelegd. Steeds weer op zoek gaan naar nieuwe opdrachten: dat moet bij je passen. Als midlancer heb ik een vangnet. Daar komt ook nog bij dat ik geen adminstratie hoef te doen. Ik doe mijn opdracht bij de klant en de rest van de werkzaamheden zijn uitbesteed. Dan verdien je misschien iets minder dan als ZZP’er, maar daar weegt alle sores die je anders zou hebben niet tegenop.“

Langlopende opdrachten
Koos Riepma heeft vooral langlopende opdrachten. Zo was hij gedetacheerd bij de politie Groningen, bij Autobytel.nl (een startup van de Telegraaf, Pon en Achmea) en kwam daarna bij Pon terecht. “Ik heb het daar erg naar m’n zin,” aldus Koos. “Het is een heel levendige business, een echt handelshuis, dat constant op zoek is naar business opportunities en verbeteringen. De ICT is constant in beweging, wat het werk boeiend en uitdagend houdt.”

Partnership in plaats van dienstverband
In de afgelopen twintig jaar heeft Koos House of Talents zien groeien, er zijn veel verschillende bedrijven aangesloten onder de koepel: “Het pand is groot maar de verschillende bedrijven zijn niet al te groot, dus je merkt er niet veel van. Het midlancen bevalt Koos nog altijd goed: “Het voelt meer als een partnership dan een dienstverband. En je bent geen loonslaaf, je hebt vrijheid. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ik drie maanden vakantie kan nemen als ik dat wil. De eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat ik daar in de praktijk niet genoeg gebruik van maak.”

Onze midlancers aan het woord
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.