icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Nieuws 12/02/2020

"In de huidige arbeidsmarkt heeft midlancen een prominentere rol gekregen"

the human network

Het Midlance-model werd al in 1995 ontwikkeld door de oprichters van House of Talents (HoT). De kracht van het model, in combinatie met een ondernemende bedrijfscultuur, maakt dat bedrijven met midlancers bovengemiddeld succesvol zijn. Dit wordt bevestigd door Wouter Kind, directeur van de IT-bedrijven. Hij zag House of Talents de afgelopen jaren groeien van één bedrijf met enkele midlancers, naar twintig specialistische bedrijven, met bijna 500 professionals.

“In de begintijd was er een mix van expertises, waardoor er niet specialistisch geopereerd kon worden”, legt Wouter uit. “We besloten bedrijfssplitsingen per nichemarkt te maken en Business Managers aan het roer te zetten. Deze losse units vallen onder de koepel van House of Talents en hebben elk hun eigen club consultants. Het midlance-model is -tot de dag van vandaag- van kracht én een verbindende factor.”

“Sinds ik aan boord stapte bij HoT, is het model wel geoptimaliseerd”, vervolgt Wouter. “Aan de 70%/30%-verdeling is nooit gesleuteld, maar je moet wel iets teruggeven voor de inleg. We hebben onderzoek gedaan en het model verrijkt met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zo kunnen onze midlancers direct een hypotheek afsluiten en zijn zij verzekerd tegen bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Ook is persoonlijke ontwikkeling onderdeel van het model geworden. Wij investeren een groot gedeelte van jouw opleiding, zodat je tot de beste professionals uit jouw vakgebied blijft behoren.”

“Daarnaast is transparantie -ook op het gebied van beloning- belangrijk in onze bedrijfsvoering. Bij conventionele bedrijven gaat het om het hoogste tarief: daar wordt een consultant uit Amsterdam zonder overleg op opdracht in Groningen ‘geplaatst’. Bij ons staat de professional aan het roer: hij of zij heeft inspraak in de reisafstand, het type opdracht én het uurtarief.”

Dit laatste gaat uiteraard in samenspraak met de Business Manager van het betreffende bedrijf. Wouter: “Zij zijn het vaste aanspreekpunt van zowel klant als consultant. Zij zijn niet alleen non stop bezig met het runnen van een bedrijf, maar geven ook hun team de nodige aandacht. Is er een goede balans tussen zakelijk en privé? Past deze opdracht bij jou? Zij zijn de sparringpartner die de markt kennen en een groot netwerk hebben binnen hun vakgebied.”

Binnenkort start het 21ste bedrijf onder de vlag van House of Talents. “Ook hier zullen midlancers worden aangenomen” vertelt Wouter. “Het succes van deze unieke manier van werken is niet onopgemerkt gebleven. Niet alleen bij werkzoekenden, maar ook bij onze concurrenten. Als je in de markt kijkt, zie je dat er steeds meer bedrijven onze manier van werken proberen te kopiëren. Wat men inmiddels pretendeert als midlance, heeft vaak addertjes onder het gras. Wat de naam van het model bezoedelt en dat is zonde. Ons originele model is het meest transparant en volwassen: je krijgt gewoon het meeste waar voor je geld. En veel flexibiliteit en vrijheid, wat natuurlijk uitstekend past bij de wensen van de millennials die de arbeidsmarkt de komende jaren overnemen.”

Wil je lezen hoe de ervaringsdeskundigen -onze professionals- het midlance-model ervaren? 

Lees de interviews

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.