icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

"Zelfstandig zijn én toch kunnen klankborden met vakgenoten"

#Vakgenoten #Ontwikkeling
Trap

Maak kennis met Gert-Jan van de Vrie, specialist op het gebied van Project Management Office (PMO). “Binnen een organisatie is PMO verantwoordelijk voor het mogelijk maken van de sturing van projecten, programma’s en portfolio’s.”, legt Gert-Jan uit. Na een aantal jaren van vaste dienstverbanden koos hij drie jaar geleden voor een midlance-constructie bij Project & Change Talents. “En daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Een toenmalig collega bleef aandringen op een kennismaking met Project & Change Talents: ze was er heilig van overtuigd dat ik goed in het team zou passen.
Gert-Jan van de Vrie / Project & Change Talents

De collega in kwestie had goed in haar glazen bol gekeken: “Er was inderdaad een klik tijdens het eerste gesprek!”. Dit was ook het moment dat Gert-Jan voor het eerst over midlancen hoorde en de voordelen van deze manier van werken: “Dat werd destijds toegelicht door Martijn Bosgraaf (red: Business Manager bij Sultans of Java). “Het klonk als een aantrekkelijk model, door de afwisseling in opdrachten, de vrijheid en -indien nodig- het financiële vangnet. Ik kreeg bij het ondertekenen van het contract direct een vaste aanstelling. Dat geeft natuurlijk een extra gevoel van vertrouwen!”

Lang hoefde Gert-Jan niet over het aanbod na te denken: “In de auto op weg naar huis was ik al zeker van mijn zaak en nog diezelfde week zette ik mijn handtekening onder het midlance-contract.” Hoewel hij in januari pas in dienst zou komen, sprak hij in december al meerdere potentiële opdrachtgevers. “Al snel was er een match en kon ik starten met mijn eerste opdracht voor Project & Change Talents. En sindsdien ben ik continue aan het werk: elke keer komt er weer iets moois op mijn pad.”

Voor mij is het belangrijk een team PMO-specialisten te hebben om op terug te vallen. Als ZZP’er heb je die luxe niet.
Gert-Jan van de Vrie / Project & Change Talents

Gert-Jan is niet alleen tevreden over afwisselende opdrachten en zijn arbeidsvoorwaarden, maar spreekt ook vol lof over zijn team. Inmiddels bestaande uit 13 PMO-professionals, met aan het roer Business Manager Jaqueline Esveldt, die Gert-Jan steevast “Jaq” noemt. “Ik spreek Jaq regelmatig, we kijken samen naar mijn ontwikkeling en mogelijke interessante opdrachten voor in de toekomst. Het is zo fijn om te weten dat er iemand achter én naast je staat.“

Een hechte club, noemt hij Project & Change Talents. “Hoewel de professionals heel divers zijn hoor, met elk een eigen persoonlijkheid en achtergrond. Wat ons allemaal samen brengt is natuurlijk ons PMO-vak! Eens per kwartaal komen we bijeen, om gezellig samen te eten of een leuke activiteit te doen. Daarnaast willen we inhoudelijke verdieping. Welke opleiding sluit aan op ons vakgebied en zouden we samen willen doen? Binnenkort staat IPMA, een projectmanagement-opleiding, op het programma.”

“Ook binnen House of Talents, de koepel waar Project & Change Talents onder valt, zoeken we elkaar op. We doen een scrummaster-opleiding met consultants van IT Test Talents of bezoeken een event van het team IT Infra Talents. Ik kan deze manier van werken aan iedereen aanraden!”

Wil jij je - net als Gert-Jan - aansluiten bij het team van Project & Change Talents?

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.