icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Zelfstandig ondernemen, maar dan zonder zorgen"

#Zelfstandigheid #Flexibiliteit
BI

Het samenspel van zelf vastgestelde voorwaarden en tegelijkertijd ondersteuning waar nodig – dat is wat Bas Quaden zo waardeert aan het midlancen. Al sinds 2013 werkt hij in dienst van Data Talents en heeft zich nog geen moment achter de oren gekrabd over die belangrijke stap.

Binnen dat samenspel van eigen voorwaarden, wensen en ambities én die van de klant, voel ik me thuis.
Bas Quaden / Data Talents

Bas was zes jaar lang betrokken bij de opbouw en het runnen van een klein bedrijf, toen hij besloot een andere kant op te gaan met zijn carrière. Welke kant dat dan precies werd, dat was nog wel even puzzelen. "De opbouw van dat bedrijfje kostte me, hoewel ik er veel plezier aan heb beleefd, veel van mijn eigen vrije tijd. Wilde ik dat wel weer? Of was een loondienstverband toch de beste optie? Ik twijfelde daar erg over."

Gulden middenweg
Op precies het juiste moment werd Bas geattendeerd op de mogelijkheid van het midlancen bij Data Talents. Of zoals hij het zelf noemt: ondernemen zonder zorgen. En die ontzorging, dat lonkte direct. "De commerciële en administratieve taken die bij het zelfstandig ondernemen komen kijken, passen mij niet zo goed. Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid en zelfstandigheid, maar ben geen ondernemer in hart en nieren. Bovendien had ik destijds drie opgroeiende kinderen voor wie ik, naast mijn werk, zoveel mogelijk tijd wilde overhouden. Het midlancen was en is voor mij daarom een uitgelezen kans."

Volledige aandacht
De focus op de opdracht en de klant in combinatie met de ondersteuning vanuit Data Talents, geeft Bas tot op de dag van vandaag de rust en ruimte die hij zowel zakelijk als privé zo zocht. "Niets is tegenwoordig meer een verplichting. Ik richt me iedere dag voor 100 procent op mijn opdrachtgever, en Data Talents neemt mij de administratieve afhandeling én het accountmanagement tijdens en in between jobs uit handen. Daartegenover staat bovendien dat er genoeg ruimte overblijft voor mijn eigen inbreng. Ik mag gebruik maken van mijn eigen netwerk om een opdracht te vinden die mij het best past, krijg de gelegenheid om mijn eigen tarieven af te stemmen en het staat me verder volledig vrij hoe ik mijn inzet voor mijn opdrachtgever inricht – uiteraard altijd in volledige samenspraak met mijn opdrachtgever."

Eigen plan trekken
Dat is nog eens wat anders dan wanneer hij bijvoorbeeld aangesteld zou zijn bij een softwarehuis, vertelt Bas. "Veel bedrijven hebben vaak hun eigen vaste klanten. Jij draait mee in hun ritme, bezoekt trainingen waarvan zij willen dat je ze bezoekt en van tevoren staat al vast welke doelen je de komende jaren zal moeten behalen. In het midlancen bepaal ik dat zelf en word ik hierin ondersteund. Als ik van mening ben dat bepaalde trainingen niet bij mijn carrièrepad passen, ben ik vrij om een eigen plan uit te stippelen. Ik kan mezelf zodoende precies dié doelen stellen die ik zelf wil nastreven. Binnen dat samenspel van eigen voorwaarden, wensen en ambities én die van de klant, voel ik me thuis."
 

Wil jij je - net als Bas - aansluiten bij het team van Data Talents? 

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.