icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

"Ondernemerschap én een dak boven je hoofd, de ideale combinatie"

#Ontwikkeling #Samen
QoppoConsult

In maart 2020 stelde Nadine Berghorst zich voor als L&D Consultant bij L & D Talents. Na een flinke opdracht van ruim twee jaar bij Brabant Water begint Nadine binnenkort aan een nieuwe uitdaging. Twee jaar bij één opdrachtgever is langer dan gebruikelijk, maar het ging om een omvangrijk project dat ze graag wilde afronden. De midlance-constructie biedt voor haar de ideale combinatie van ondernemerschap en een organisatie die helpt bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging.

Wat heb je precies gedaan bij Brabant Water?

"Ik heb een opleidingstraject ontwikkeld en uitgebouwd voor een nieuw klantinformatiesysteem dat in de komende maanden wordt geïmplementeerd. Het opleidingstraject loopt al anderhalf jaar en is opgedeeld in fasen. Momenteel wordt de laatste fase uitgevoerd. Die implementatie heeft een grote impact op het dagelijkse werk van bijna 300 medewerkers omdat ook werkprocessen veranderen. Het is een blended opleidingstraject met een mix van leervormen zoals micro learning, e-learningmodules, werkplekopdrachten en workshops.

Ik ben net terug van vier maanden zwangerschapsverlof. Gelukkig kon ik weer terugkomen op dit project. Ik had ook de motivatie om het af te maken. In april of mei gaat het nieuwe systeem live. Ik vind het ontzettend gaaf om dat mee te maken."

Kunnen ze je wel missen?

"Haha, nou, mijn opdracht is in principe klaar. Inmiddels is er een team van onderwijskundige collega's en zijn de medewerkers van Brabant Water didactisch opgeleid, dus dat komt wel goed. Ik zou zeker de flexibiliteit hebben om bijvoorbeeld twee dagen in de week te blijven en ik heb het prima naar mijn zin gehad, maar ik heb zelf met mijn Business Manager mijn persoonlijke ambitie afgesproken dat ik na twee jaar graag naar een andere opdrachtgever wil. Ze bekijken welke opdrachten in de pipeline zitten en wat een goede match is, maar ook waarin ik mezelf wil ontwikkelen."

Waar ben je naar op zoek?

"Waar ik warm van word, is een organisatie die een vraagstuk neerlegt dat jij zelf helemaal kunt invullen. Bij Brabant Water kreeg ik bijna letterlijk een blanco A4'tje: we hebben een systeem dat wordt geïmplementeerd, het is een grote verandering en we willen dat onze medewerkers goed opgeleid zijn met de livegang. Kun je een opleidingsplan maken?
Helemaal vanaf de tekentafel een ontwerp maken van een opleidingstraject voor verschillende doelgroepen, daar ben ik wel weer naar op zoek."

Wat maakt voor jou de midlance-constructie aantrekkelijk?

"Het fijne is dat je echt bezig bent met je vak én met ondernemen en je jezelf blijft ontwikkelen. Er zitten ook risico's aan, maar momenteel zijn die vrij klein door de aantrekkelijke arbeidsmarkt. Het is wel aan jezelf om ondernemerschap te blijven tonen. Mocht de arbeidsmarkt veranderen, dan is het belangrijk dat je jezelf goed profileert.

Ook is het prettig dat je je eigen tijd kunt indelen en eventueel tijdelijk meer of minder kunt werken. Uiteraard in overleg met je Business Manager en de opdrachtgever. Je hebt zelf de regie over waar je je tijd aan besteedt. Ik kan bijvoorbeeld in afstemming zelf mijn parttime-dag bepalen of in een bepaalde periode een stapje terug doen of er voor een dag een opdracht bij doen.

Als midlancer ben je bovendien onderdeel van een club die je heel veel kan brengen maar waar ik ook heel veel kan halen."

Wat biedt werken voor L & D Talents jou voor voordelen?

"De ruim tachtig onderwijskundige professionals delen op allerlei manieren onze kennis. Zelf ben ik onderdeel van een themagroep en heb ik een concept opgezet, Master aan het Woord. Dit biedt een podium aan collega's die master zijn op een bepaald gebied en een best practice kunnen en willen delen. Ze geven een soort keynote die ook op de website of LinkedIn komt en soms in een podcast.

Ik vind het terecht dat L & D Talents verwacht dat je intern tijd besteedt aan het delen van kennis. Het is wel tijd naast de declarabele uren die je maakt, maar ik zie het als onderdeel van mijn maandelijkse salaris. Als je echt freelancer bent, is het opdoen en delen van kennis een stuk lastiger. De combinatie van ondernemerschap en een dak boven je hoofd, spreekt mij erg aan.

Wil jij je -net als Nadine- aansluiten bij het team van L & D Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.