icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

“Met name de veelzijdigheid vind ik heel leuk”

#Vrijheid #Ontwikkeling
PMO Partner

Bij Project & Change Talents krijg ik de kans om kennis te maken met meerdere branches en dat ben ik dan ook gaan doen, vertelt Anita Heijkamp enthousiast. “Ik heb bijvoorbeeld bij een groot internationaal bedrijf in de energiesector gewerkt. Via Skype had ik daar voortdurend contact met collega’s over de hele wereld. Ik voelde me daar echt als een vis in het water.”

In de vier jaar dat ze bij Project & Change Talents werkzaam is, is ze inmiddels bezig met haar vierde opdracht. Het werken in loondienst mist ze niet. “Na mijn middelbare school heb ik Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna ben ik in het bankwezen en in de verzekeringsbranche terechtgekomen. Al met al heb ik daar 25 jaar gewerkt. In 2017 dacht ik na de zoveelste reorganisatie: ik heb zin om naar buiten te gaan en te kijken wat daar nog voor uitdagingen wachten. Toen ben ik in aanraking gekomen met de Business Manager van Project & Change Talents. Zij benaderde mij via LinkedIn voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Vanaf het eerste moment hadden wij een goede klik.”

In september 2018 is Anita begonnen bij Project & Change Talents. “En vanaf oktober heb ik aan één stuk door aan projecten gewerkt in verschillende branches.” De overstap van loondienst naar Midlancen was dus een goede keuze, knikt ze. Bij mijn voormalige werkgever zat ik voor mijn gevoel echt op een dood spoor en kon ik niet meer verder groeien.”

Spin in het web

Op dit moment werkt ze opnieuw bij een financiële instelling. “Maar hier is een heel andere cultuur. Ik werk er nu ongeveer een jaar en ik ben druk bezig om een spin in het web te worden. Dit bedrijf is ook heel internationaal, met interne communicatie op alle niveaus bijna volledig in het Engels. Ik doe onder andere projectcontrolling, inclusief budgettering en bewaking van de daadwerkelijke kosten van interne en externe medewerkers voor een groot programma. Daar komt een heleboel bij kijken. Met name de veelzijdigheid geeft me veel energie. Ik heb veel contacten met lijnmanagers, project- en programmamanagers en ondersteunende afdelingen.” 

Behalve de verschillende soorten opdrachtgevers, spreekt de vrijheid van het Midlance model haar erg aan. “Bijvoorbeeld dat je ‘nee’ kunt zeggen tegen een opdracht. Je krijgt meerdere nieuwe opdrachten aangereikt en dan kun je zelf kijken welk project het beste bij je past. Daarnaast heb ik toegang tot het uitgebreide netwerk van de Business Managers van PMO. Bij één opdracht heb ik bijvoorbeeld al samengewerkt met twee medewerkers van een andere B.V. binnen House of Talents. Ook kan ik samen met de Project & Change Talents-collega’s mijn vakkennis op peil houden via in-house georganiseerde trainingen en ondertussen leren van hun ervaringen en aanpak (en zij hopelijk van mij).”

Vast contract

Het feit dat je een vast contract hebt als Midlancer en daarbij nog eens goed verdient is niet de voornaamste reden dat Anita voor Project & Change Talents heeft gekozen. “Ik wilde boven alles het plezier in mijn werk terug. Daarnaast is het fijn dat je een basis hebt. In de coronatijd heb ik daar wel even bij stil gestaan, want we hadden geen idee welke kant het op zou gaan. Wanneer je als Midlancer geen opdracht hebt, krijg je een dagvergoeding. Op dit moment zit ik qua verdiensten weer op hetzelfde niveau als bij mijn vaste functie vier jaar geleden. En dat geeft moet ik zeggen best een comfortabel gevoel. Je wordt als Midlancer ook ontzorgd op het gebied van administratie, urenafhandeling,  facturering, verzekeringen et cetera. Dat wordt allemaal prima geregeld.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.