icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Met midlancen heb ik alle vrijheid"

#Afwisseling #Flexibiliteit
Andarr

Klimmen is de favoriete sport van Expert en technisch specialist Maickel Roosenboom. In een klimhal in Utrecht, maar ook zeker in de buitenlucht. Zo gaat hij met zijn vriendin graag een paar dagen de natuur van Frankrijk, Duitsland of Luxemburg in. “En dat lukt gelukkig ook geregeld. Een groot voordeel van midlancen bij IT Infra Talents is dat alle vrijheid heb in verlof dagen”, vertelt Maickel, als ik hem opzoek op zijn werkplek bij ABN AMRO ABF. “En natuurlijk de afwisseling in opdrachten!”

Maickel maakt sinds vier jaar deel uit van het specialistenteam van IT Infra Talents. “In vast dienstverband werd ik op verschillende projecten ingezet, waardoor je veel bedrijven van binnen ziet. Naast de afwisseling spreekt ook het brede aspect me aan: IT Infra Talents is op vele technische fronten actief. Het is bovendien fijn om een vaste groep collega’s te hebben: je hebt altijd vakgenoten om mee te sparren en kennis mee te delen.”

“Hoewel ik inhoudelijk dus dik tevreden was, schoot het zo nu en dan door mijn hoofd om de switch naar freelancen te maken” vertelt Maickel. “De vrijheid en hoge beloning spraken me aan, maar puntje bij paaltje leek dit me toch te spannend. Te onzeker.” Aan het getwijfel kwam abrupt een einde toen Maickel lucht kreeg van de mogelijkheid om midlancer te worden. “Een van mijn collega’s was zo enthousiast en opperde dat deze manier van werken wellicht ook bij mij past.”

Het klonk als een aantrekkelijk compromis tussen freelancen en vastlonen, waarin de onzekerheid van het freelancen deels wordt weggenomen en de beloning relatief hoog is.
Maickel Roosenboom / IT Infra Talents

Maickel onderzocht de voor- en nadelen van midlancen en zette alle mogelijke scenario’s voor zichzelf op een rijtje. “Zo wilde ik bijvoorbeeld precies weten wat de gevolgen waren als ik een maand geen opdracht had en liet ik een fictieve loonstrook maken, als voorbeeldberekening. De uitkomst deed me vorig jaar besluiten om de sprong te wagen.“.

Maickel startte zijn eerste midlance-opdracht afgelopen augustus, bij ABN AMRO ABF. “Met mijn team  ontwerp en bouw ik aan een nieuwe infrastructuur, na de fusie van twee bedrijven. Ons doel is uiteindelijk om van twee gescheiden IT omgevingen, één te maken. Een uitdagende opdracht: ik heb het hier erg naar mijn zin.”

Maickel is ook tevreden met zijn overstap naar midlancen. “Het bevalt me tot nu toe echt goed, omdat ik voor mijn gevoel wel de lusten maar niet de lasten heb. Op het gebied van acquisitie leun ik zwaar op IT Infra Talents, dat vind ik een groot voordeel. Daarnaast heb ik geen omkijken naar mijn administratie, waar ik ook niet rouwig om ben. Ik wil na een werkdag niet met dit soort zaken bezig zijn, maar genieten van mijn vrije tijd.”

Door te kiezen voor midlancen hoefde Maickel ook geen afscheid te maken van zijn vaste groep vakgenoten. “Het hebben van een achterban geeft houvast. Ik zie de andere Experts tijdens kwartaalmeetings, technische sessies of een gezellige activiteit. Niets is verplicht: als midlancer kun je gericht kiezen wat je zelf interessant vindt. Ik zit aan het stuur van mijn carrière!”

Wil jij je - net als Maikel - aansluiten bij het team van IT Infra Talents? 

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.