icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Keihard werken, maar ook twee maanden heel iets anders doen"

#Flexibiliteit #Zelfstandigheid
midlancer

Na zijn studie runde Jelmer Hoeksma een eigen spellenwinkel. Hij verkocht de nieuwste bordspellen. Het testwerk dat hij nu bij IT Test Talents doet, staat hier mijlenver vandaan. Alhoewel, Jelmer ziet het zo: “Ik schaak graag. Testen is hiermee te vergelijken. Het draait ook om analyseren en puzzelen.”

Na tien jaar hield Jelmer de winkel voor gezien en rolde vervolgens per toeval,  via een bevriende headhunter, in het testvak. Het was liefde op het eerste gezicht. “Een van mijn talenten is dat ik goed vanuit overzicht kan werken, maar tegelijkertijd kan ik ook op detailniveau snel de diepte in duiken. Deze combinatie is voor testwerk heel handig. Vaak zie je dat mensen of het een of het ander goed kunnen.”

Jelmer is begonnen als consultant, maar werkte vervolgens ook 7 jaar in vaste dienst. “Op zich een prima tijd maar gaandeweg verloor ik het contact met het vak. De vernieuwing verdween; mijn eigen ontwikkeling was stilgevallen. Daar wilde ik mee aan de slag. Ik miste het ambitieuze sfeertje uit mijn consultancy-tijd. Het voortdurend op de hoogte willen zijn van de nieuwste ontwikkelingen.” Deze honger naar nieuwe kennis en opleidingsmogelijkheden deed Jelmer overstappen naar IT Test Talents. “Er was meteen een klik, vooral ook door de persoonlijke benadering.”

IT Test Talents neemt niet iedereen aan. Ze zoeken vooral naar authentieke mensen. Types zonder masker; professionals die hun persoonlijke gezicht durven te laten zien. Mensen ook die gemakkelijk communiceren. Samen geven ze kleur aan IT Test Talents. Geen eenheidsworst maar een leuk stel mensen waar veel aan valt te ontdekken.”

Lekker twee maanden op reis, dat heb ik soms nodig!
Jelmer Hoeksma / IT Test Talents

De overstap van Jelmer naar IT Test Talents had ook alles te maken met het midlance-model. “Dat is helemaal op mijn lijf geschreven. Ik ben een keiharde werker, maar ik wil wel het vooruitzicht hebben dat ik ook een flinke periode heel iets anders kan doen. Bijvoorbeeld een maand vrienden opzoeken her en der in Europa om vervolgens nog een maand rond te reizen in Marokko. Zoiets is als midlancer prima te regelen. Die vrijheid heb je en ook is het financieel te doen omdat je flink meer verdient dan in loondienst.”

Daarnaast noemt Jelmer als belangrijk pluspunt dat hij nadrukkelijk wordt gestimuleerd om zich als professional te ontwikkelen. “Ik ben leergierig. Je kiest zelf de opleiding die je voor jou zinvol acht. IT Test Talents betaalt daar dan aan mee en stimuleert je. Alle collega’s om me heen zijn voortdurend met nieuwe dingen bezig. Dat is een fijn klimaat om ook aan jezelf te werken.”

Hoe kijkt Jelmer naar de toekomst? “Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Bijvoorbeeld op het gebied van testautomatisering. Daar moet ik echt mee aan de slag. Maar als ik verder weg kijk, is het goed mogelijk dat ik totaal iets anders ga doen. Als hobby verzamel ik mineralen en kristallen en maak daar foto’s van. Misschien dat ik business zoek in die richting. Bijvoorbeeld juwelen maken van edelstenen. Maar zover is het nog lang niet. Ik ben nog niet klaar bij IT Test Talents.”

Wil jij je - net als Jelmer - aansluiten bij het team van IT Test Talents? 

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.