icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Je bent een soort nomade die op prachtige plekken komt binnen het onderwijs"

#Ontwikkeling #Afwisseling
Plustalent

Luc Quinten werkt sinds september 2021 via Leadership Talents als interim-manager. Als midlancer bij Leadership Talents krijg je de mooiste opdrachten die echt bij jou passen en kun je wezenlijke bijdragen leveren aan diverse organisaties. Maar dat is niet de enige reden waarom midlancen goed bevalt.

Mooiere opdrachten

“Na mijn studie Sociologie ben ik het onderwijs ingerold. De afgelopen jaren hield ik me onder meer bezig met onderwijsontwikkeling, was ik teamleider en heb ik een ondersteunende dienst opgezet. Ik was eigenlijk al een tijd van plan te stoppen met wat ik deed. Wat me tegenhield was dat ik als zzp’er alleen zou zijn en nergens meer bij zou horen. Er werkte iemand van Leadership Talents bij ons. Toen zij over midlancen vertelde, werd ik heel enthousiast.” En dat is hij nog steeds. Hij legt uit waarom: “Naast de extra zekerheid van de midlance constructie, hoef je zelf geen acquisitie te doen, hierdoor kan je al je energie en focus richten op je opdracht. Bij Leadership Talents word je in de watten gelegd. Ze houden rekening met je affiniteit en competenties. Nieuwe opdrachten bespreken we van tevoren met elkaar door en hoe die het beste kunnen aanpakken."

Kijkje in de keuken

Luc werkt nu bij ROC Mondriaan als interim Hoofd Onderwijs en innovatie. Daarnaast geeft hij organisatorisch-strategisch advies. “Verder ondersteun ik het team in het verder versterken van de teamorganisatie, samenwerking en positie binnen de organisatie.” Werken bij ROC Mondriaan bevalt Luc heel goed, maar toch kijkt hij uit naar de volgende opdracht. “Dat is wel het leukste van midlancen: je mag bij iedereen in de keuken komen kijken. Je mag even meedraaien en je kunt ervaren hoe anderen bepaalde zaken regelen. Je doet ideeën op om dingen anders te doen. Dat maakt het werk afwisselend.”

Objectief blijven

“Van tevoren dacht ik dat je er als interimmer nooit echt bij hoort, maar dat valt mee,” merkt Luc. “Je gaat toch een connectie aan met je team en collega’s. Slechts ten dele hoor je er niet bij. Als je midlancer wilt worden, moet je jezelf daarom de vraag stellen: kan ik ermee omgaan dat ik nooit echt onderdeel van een organisatie word? Je wordt een soort nomade die op allerlei prachtige plekken komt binnen het onderwijs. Sommigen vinden dat lastig. Maar ik vind het een groot voordeel en heel bevrijdend. Je kan objectief kijken en je mening geven. Als dit mijn baan was, zou mijn persoonlijke belang meespelen bij bepaalde besluiten. Als interimmer kan je dat volledig aan de kant zetten.”

Verder groeien

“Bij Leadership Talents hebben we meer werk dan we aankunnen, we zoeken dus samen naar opdrachten die bij ons als bedrijf en bij mij als persoon passen” antwoordt Luc op de vraag hoeveel invloed hij heeft op de opdrachten die hij doet en zijn verdere ontwikkeling. “Onze Business Managers kijken goed naar wat je profiel is, waarin je wilt groeien enzovoort. Ik werk het liefst op het snijvlak van dienst en onderwijs, niet zozeer in teammanagement. En ik zou graag grote projecten doen op strategisch-organisatorisch gebied.” Daarnaast krijgen we ook steeds meer de mogelijkheid om niet alleen binnen één van de typen, zoals vo, mbo of hbo aan de slag te gaan, maar juist in allen. Dit zien we als een verrijking van ons zelf, maar vaak ook voor de organisatie. De diverse typen onderwijs kunnen veel van elkaar leren.

Sparren met collega’s

Leadership Talents is een klein, hecht team, vertelt Luc. “We hebben veel contact met elkaar en praten bijvoorbeeld over de toekomst en de focus van ons bedrijf. Elke maand hebben we een meet & eat-programma, waar we onder andere reflecteren op het werk. Leadership Talents is een groep ondernemende, leergierige mensen met enorm veel ervaring op allerlei vlakken. Alle kennis is in huis. Sommigen hebben veel kennis op financieel gebied, anderen zitten vooral op individuele coaching. Daarover sparren we en we helpen elkaar.” Ook is het een heel open groep. Toen Luc zijn eerste sessie had met het team, was hij wel even onder de indruk. “Ik ben relatief jong en had nog nooit eerder interimklussen gedaan. De rest had al veel ervaring met interimmen. Maar door de openheid van de groep voelde ik me al heel snel thuis.”   

Wil jij je -net als Luc- aansluiten bij het team van Leadership Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.