icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Ik sta eindelijk zelf aan het roer van mijn carrière"

Eporta

Een goede match is het halve werk, vindt Mark Beerens. Hij moet zijn ei kwijt kunnen in zijn werk, en dan het liefst voor een werk- of opdrachtgever met wie het vanaf het begin af aan al klikt. Bij Dev Talents kwam hij na vele omzwervingen helemaal op de juiste plek terecht. "Eindelijk wordt er begripvol gereageerd als ik vind dat een opdracht niet zo goed bij mij past. Ik sta zelf aan het roer."

Het midlance-model is perfect voor mij, en ik heb ook nog geen moment spijt gehad dat ik hiervoor gekozen heb.
Mark Beerens / Dev Talents

Al vrij snel nadat Mark zijn studie Informatica afrondde, ging hij zich specialiseren in Microsofttechnologie. Van daaruit kwam hij in de consultancy terecht, maar algauw merkte hij dat het vele reizen van en naar zijn toenmalige werkgever hem tegen begon te staan. Na een tussenperiode bij een andere werkgever, begon de aangename variatie die hij in de consultancy zo had gewaardeerd, toch te kriebelen. "Los van het reizen had ik het in deze baan altijd enorm naar mijn zin. Ik was inmiddels verhuisd naar Utrecht, dichter bij mijn oude werkgever, dus ik waagde het erop: ik kon terugkomen en greep die kans ook dankbaar aan."

Geen oog voor persoonlijke ontwikkeling
De ironie sloeg toe: juist nu Mark dichter bij zijn werk woonde, werd hij vaak ingezet op cases in het noorden van het land.
"Zo gebeurde het dus dat ik bijvoorbeeld alsnog dagelijks tussen Leeuwarden en Utrecht heen en weer pendelde. Ik had destijds een jong dochtertje en gaf bij mijn werkgever dan ook aan dat ik meer tijd met mijn gezin wilde doorbrengen, maar daar waren geen oren naar. Bovendien viel de vrijheid die ik kreeg in mijn opdrachten me tegen. Hoewel ik duidelijk had aangegeven dat ik mij bezighield met innovatieve technologieën, en in mindere mate met SharePoint, werd ik rustig op een klant gezet die een aanvraag voor een SharePointontwikkelaar had lopen."

Tijd voor verandering
Helaas bleek ook de volgende carrièrestap voor Mark uit te lopen op een teleurstelling. Hij kwam weliswaar terecht bij een partij waar variatie en innovatie hoog op de agenda stonden, maar wegens personeelstekort bleek ook die belofte een wassen neus. "Toen was het toch echt tijd voor het omslagpunt. Ik wil als gelijke behandeld worden, en anders ben ik weg. Op dat moment kwam ik via via met Dev Talents in aanraking. Het midlancen sprak me gelijk aan. Het werven van freelance-projecten en de hele administratie daaromheen trekt me niet, maar de vrijheid wel. Het midlance-model is daarom perfect voor mij, en ik heb ook nog geen moment spijt gehad dat ik hiervoor gekozen heb."

Eerlijkheid duurt het langst
De ruimte voor eerlijkheid; dat vindt Mark nog het prettigst. "In het begin heb ik een aantal intakes gehad waarbij ik geen goed gevoel had. Het was gewoon geen goede match. Daar was alle begrip voor nadat ik dit had aangegeven. Veel partijen zullen ongetwijfeld zeggen dat ze er zo in staan, maar bij Dev Talents is het écht meer dan alleen een lippendienst. Alles dat wordt gezegd, wordt waargemaakt. Bovendien is er alle gelegenheid om kennis te delen met collega’s. Als ik aangeef over een van mijn projecten te willen vertellen omdat ik denk dat dit van meerwaarde kan zijn, wordt er vanuit Dev Talents direct een ruimte geregeld en zelfs eten en drinken verzorgd. Er is echt oog voor persoonlijke ontwikkeling."

Wil jij je - net als Mark - aansluiten bij het team van Dev Talents? 

bekijk de vacatures
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.