icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Ik maak keuzes zelf, ze worden niet vóór mij gemaakt"

#Zekerheid
Midlancer

Met zijn 10 jaar ervaring als midlancer kan Wouter Mooij inmiddels een aardig gefundeerde balans opmaken. Eén ding weet hij wel: als het aan hem ligt komen er nog vele jaren bij. "Bij Data Talents raak ik nooit uitgeleerd."

Het antwoord op een brandende vraag kost hem maar één belletje, er wordt altijd uitgegaan van het positieve en ‘kan niet’ ligt op het kerkhof. Wouter Mooij gedijt er goed bij, vertelt hij zelf. "Ik voel me als midlancer als een vis in het water. De no-nonsense-mentaliteit die heerst, ligt me erg goed. Als ik een training wil omdat ik zelf inschat dat deze goed bij mijn ambities en perspectieven past, dan kan ik die 9 van de 10 keer ook krijgen. Als een match mij toch niet zo goed ligt, dat kan ik dat gewoon aangeven, en dan wordt er verder gezocht. Keuzes maak ik zélf, ze worden niet vóór mij gemaakt. Dat was ik wel anders gewend."

Lange termijn
In de afgelopen 10 jaar heeft Wouter verschillende opdrachtgevers gehad waar hij een paar jaar achter elkaar voor gewerkt heeft. "Het is fijn dat ik elke keer weer voor een langere periode kan blijven zitten. Op die manier krijg ik de organisatie in een ander licht te zien – ik kan een veel beter beeld vormen van de bedrijfsstructuur en het totaalplaatje. Bij samenwerkingen voor slechts een paar maanden blijft mijn meerwaarde beperkt." Deze samenwerkingen voor de lange termijn zorgen er bovendien voor dat Wouter volop mogelijkheden ziet om zichzelf te ontwikkelen, zowel in de diepte als de breedte. "Er worden me regelmatig leuke opportunities in de markt voorgelegd en mijn eigen voorkeuren worden altijd gerespecteerd. Niemand zit immers te wachten op bijvoorbeeld verplichte deelname aan een klassikale cursus die niets toevoegt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik word echt op waarde geschat, en dat motiveert mij weer om stappen te maken in mijn carrière."

Vrij schakelen
Die keuzevrijheid bevalt Wouter al helemaal goed sinds hij vier jaar geleden vader werd en besloot wat minder uren per week te gaan werken. "Het midlancen leent zich daar uitstekend voor, omdat het zo’n eerlijk model is. Er wordt kritisch gekeken naar overheadkosten en de beloning komt voor het grootste deel gewoon terecht bij de uitvoerende mensen. Er wordt veel moeite gedaan om een fijne en positieve werksfeer te creëren. De lijnen zijn kort, de vrijheid groot, de verwachtingen helder, en dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op mijn werkplezier en prestaties."

Tot slot benoemt Wouter het prettige gevoel van saamhorigheid dat hij ervaart als midlancer. "Ik had ook wel voor mezelf kunnen beginnen, maar deze constructie bevalt me veel beter. Sinds kort zit ik zelfs samen met een andere collega vanuit Data Talents op dezelfde afdeling bij mijn opdrachtgever. Het is fijn om ergens 'bij te horen'."

Wil jij je - net als Wouter - aansluiten bij het team van Data Talents?

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.