icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

“Ik krijg zoveel kansen, voor mijn eigen ontwikkeling is dit fantastisch”

#Ontwikkeling #Zekerheid
PlusTalent

Sinds april 2021 werkt Brigitte Engering als interim-manager via Leadership Talents. Daarvoor had zij al een lange carrière in het onderwijs, en zo kwam ze ook met Leadership Talents in aanraking. “Ik huurde zelf regelmatig interimmers in via Leadership Talents en het leek me altijd al leuk om zelf ook via ‘de andere kant’ aan de slag te gaan. Dat besprak ik eens met Business Manager Lisette en toen was de overstap snel gemaakt.”

Brigitte doet op dit moment twee opdrachten tegelijk. “Ik werk drie dagen per week bij een hogeschool in Rotterdam en twee dagen per week bij een mbo in Leiden. Bij de hogeschool ben ik course director van een international business opleiding en bij het mbo doe ik een co-management opdracht. Ik vind het heerlijk om twee opdrachten tegelijk te doen. Hoe drukker ik het heb, hoe beter ik tot mijn recht kom.”

Twee opdrachten tegelijk, hoe gaat dat in de praktijk?

“Het oorspronkelijke plan was om drie dagen op de ene opdracht en twee dagen op de andere opdracht te zitten, maar in de praktijk werkt dat niet zo. Op de dagen dat ik niet op de mbo werk, heeft de teamleider die ik coach tenslotte ook wel eens vragen. Het loopt dus heel erg door elkaar heen en ik ben constant aan het schakelen. Maar dat vind ik alleen maar heel erg leuk. Het is wel een uitdaging dat bij de ene opdracht de voertaal Nederlands is en bij de ander Engels. Aan het eind van de dag spreek ik alles door elkaar.”

Hoe bevalt het midlancen, zo na een vast contract?

“Het werken voor Leadership Talents bevalt me heel erg goed. Ik ben van nature enigszins risicomijdend, dus ik wilde graag een bepaald vangnet hebben. Maar ik wilde ook graag het gevoel hebben ergens bij te horen. Wat Leadership Talents doet met bijvoorbeeld intervisie en trainingsbijeenkomsten, dat heeft echt meerwaarde. Ik vind het ook fijn dat ik me tijdens een opdracht, waarin ik me 100% geef, niet druk hoef te maken over het zoeken van een volgende opdracht. Ik vind het een heerlijk idee dat ik na zo’n opdracht wegga en gewoon weer aan wat nieuws begin. Je komt elke keer opnieuw van buiten en kunt dan met een frisse blik kijken naar de organisatie waar je op dat moment wordt ingezet.”

Op wat voor soort opdracht hoop je hierna terecht te komen?

“Ik hoop dat ik weer in het mbo op een leuke opdracht kom, waar iets van verandering nodig is. Want veranderen, daar ligt mijn kracht. Dat kan in een directiefunctie zijn, meer op strategisch niveau, maar ook bijvoorbeeld in een onderwijsmanagementfunctie, dat vind ik ook leuk. Een groot voordeel van het midlancen voor mij is ook dat mijn mogelijkheden groter worden. Ik had 20 jaar ervaring in het mbo, maar had geen ingang in het hbo. Doordat ik via Leadership Talents ben aangesloten als midlancer, kan ik nu ook in het hbo aan het werk. Dat was normaal gesproken niet zo makkelijk gelukt, dus dat vind ik heel erg leuk. Voor mijn eigen ontwikkeling is dit is echt fantastisch.”

Wil jij je -net als Brigitte- aansluiten bij het team van Leadership Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.