icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

“Ik houd van opdrachten met een kop en een staart”

#Vrijheid #Flexibiliteit
Sociaal Domein Partner

Henny Akkerman voelt zich prettig binnen de structuur van lokale overheden, dus toen Public Talents op haar pad kwam, besloot ze te gaan werken als midlancer. “Ik heb er niet bewust voor gekozen, want ik was niet bekend met het midlancen. In het begin vond ik de weg van een vast dienstverband bij de gemeente naar midlancen bij Public Talents spannend. Nu ben ik enorm blij met de afwisseling en de inhoud van de opdrachten.”

Kennismaking met Public Talents

Public Talents is een jonge organisatie onder de koepel van House of Talents met de persoonlijke aandacht maar met de (financiële) zekerheid van een grote organisatie erachter. Henny werkt nog maar kort bij Public Talents, maar in de jaren ervoor heeft ze een schat aan ervaring opgedaan. Met een achtergrond in de fysiotherapie maakte ze lang geleden de switch, om zich volledig onder te dompelen in het sociaal werkveld. Ze vervulde diverse functies, zoals contractmanager, coördinator en projectmedewerker inkoop/ implementatie nieuwe wmo & jeugd, bij gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden. “Het belangrijkste vind ik toch wel dat ik een bepaalde dynamiek en uitdaging vind in mijn opdrachten. Als een implementatie is geweest of een project is afgerond, blijf ik liever niet te lang. Dan begin ik graag weer aan een nieuwe opdracht die op mijn pad komt.”

“Zomers minder uren werken is geen probleem”

De expertise die je vindt bij Public Talents, daar werd ze blij van. “Het is een interessante branche, je verdient een mooi inkomen en geniet van de flexibiliteit. Ik heb keuzevrijheid in mijn opdrachten en heb een goed gevoel bij de gang van zaken. Ik voel me echt gezien en gehoord door de organisatie. Ik kan ervoor kiezen om zomers minder uren te werken en als een opdracht niet bij mij past, dan gaan we op zoek naar wat anders. Op dit moment heb ik drie opdrachten naast elkaar, waardoor ik nu intensief aan het werk ben, maar op een later moment dan iets meer kan loslaten.”

Verschillende opdrachten

Drie opdrachten naast elkaar? “Dit is meer bij toeval zo gelopen. In Hoogeveen-De Wolden ging tegelijkertijd met mij een collega weg.  Ik vervul daarom nog een klein aantal uren voor het inwerken/begeleiden van de nieuwe collega’s en fungeer als vraagbaak van hen.”

“Daarnaast werk ik voor gemeente Harderwijk aan de Wet Inburgering. Ik houd mij onder andere bezig met vormgeving van contractmanagement rondom de taalaanbieders. Dit is voor mij een nieuwe werkomgeving, maar het bevalt mij erg goed! De derde opdracht die ik momenteel uitvoer is in Coevorden. Hier voer ik het contractmanagement voor Public Talents uit en focus ik mij ook op het doorontwikkelen ervan.”

Op dit moment heeft Henny zich voornamelijk beziggehouden met opdrachten bij verschillende gemeentes. Het is als midlancer ook mogelijk om eens een kijkje in de keuken buiten de overheid -van bijvoorbeeld een zorgaanbieder- te nemen.

Zou je het Midlancen aanbevelen?

“Dit is natuurlijk persoonsafhankelijk (en voor iemand die uit een jarenlang dienstverband komt is het vast even schakelen), maar voor iedereen die van uitdaging en afwisseling houdt zou ik het zeker aanbevelen. Daarnaast vind ik de (keuze)vrijheid echt een pre. Eigenlijk ben je een soort zzp'er, maar zonder alle ‘rompslomp’ en met minder risico’s. Naast de collega’s die je binnen je opdrachten treft, ben je natuurlijk onderdeel van het team van Public Talents. Je deelt de kennis en natuurlijk je netwerk met elkaar. Ook heb je zekerheid van inkomen voor als er eventueel geen opdracht zou zijn. Alhoewel ik mij om dit laatste niet druk maak omdat ik tot einde van het jaar genoeg werk heb.

Wil jij je -net als Henny- aansluiten bij het team van Public Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.