icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Ik heb nu de ruimte om de politiek in te gaan"

#Flexibiliteit #Afwisseling
BIConsult

Bas Mastop moet er zelf ook om lachen. De route die hij aflegde richting Business Intelligence (BI) is niet echt logisch. Hij studeerde namelijk Internationale Betrekkingen. Niet bepaald een springplank voor IT-werk. Bas vertelt hoe zijn studie toch weer tot leven komt nu hij als midlancer bij Data Talents werkt. “Ik wil naast mijn werk de politiek in. Als midlancer heb ik de ruimte die hiervoor nodig is.”

Met zijn masterbul op zak bleek het moeilijk om passend werk te vinden. Bas zag meer brood in de IT-sector en schoolde zich om. Dat leverde hem een baan op bij Nationale Nederlanden waar hij zich gaandeweg specialiseerde in BI. “Ik ben daar projectmanager geweest en productowner, maar ik was ook bijvoorbeeld echt inhoudelijk betrokken bij datawarehousing.”

Het snijvlak van IT aan de ene kant en de pure kennis van de business aan de andere kant; dat vindt Bas leuk aan zijn werk. “Door je te verdiepen in de business van jouw klant kun je meedenken in oplossingen. Eerst de ‘waarom-vraag’ beantwoorden en daarna de ‘hoe-vraag’ . De inhoud van de business vertalen naar IT-oplossingen, dat fascineert me.”

Als professional kan ik zelf meesturen. Dat bevalt me!
Bas Mastop / Data Talents

Na zes jaar Nationale Nederlanden was Bas toe aan een andere werkomgeving. Hij zegde zijn contract op en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. De IT-wereld biedt volop keuze. Het werd Data Talents. Waarom? “Allerlei redenen. Het heeft met vrijheid te maken, met de beloning, met de manier waarop ze met jou als professional omgaan. Ik kan zelf meesturen. Zo kan ik bijvoorbeeld zelf aangeven of ik van sector of opdrachtgever wil veranderen.”

Doelbewust koos Bas ervoor te gaan midlancen. “Ik werk nu al flink wat jaren in de financiële sector. Daar heb ik mooie dingen gedaan. Maar ik merk dat ik naast mijn werk ook graag maatschappelijk iets wil doen. Ik ben me aan het oriënteren om de politiek in te gaan. Maar daar heb je wel tijd voor nodig. Als midlancer is dat mogelijk. Ik kan zelf mijn werktijden bepalen. Ik werk nu vier dagen. Financieel kan dat prima omdat je als midlancer ook extra verdient.”

Heeft hij Haagse ambities? “Ik blijf lekker dicht bij huis; de lokale politiek is al boeiend genoeg.”

Wil jij je - net als Bas - aansluiten bij het team van Data Talents? 

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.