icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

"Ik ben zelfstandig ondernemer met collega’s"

#Vrijheid #Ontwikkeling
midlancer

Ageeth Nijboer combineert haar natuurlijke ondernemersdrang al ruim drie jaar met een voltijdbaan bij Leadership Talents. "Oprechte aandacht voor de mens is voor mij het allerbelangrijkste."

Ageeth runde 20 jaar lang haar eigen kledingatelier. "Ik werkte vanuit een enorme passie voor mijn vak. Vanaf dag 1 merkte ik dat wat ik geleerd had op school niet matchte met de vraag van mijn klanten. Naarmate de jaren verstreken, merkte ik dat gesprekken met onderwijs weinig verandering brachten." Ageeth besloot dan vanuit het hart, de school, zelf die verandering op te pakken en volgde de opleiding docent pedagogiek – didactiek en onderwijskunde "In 20 jaar heb ik tientallen mensen opgeleid. Door die ervaring wist ik dat ik het onderwijs in wilde en besloot mijn bedrijf te verkopen."

Nieuwe fase
Na het afronden van haar studie startte voor Ageeth een periode van ontdekken en nieuwe vaardigheden opdoen. Ze gaf les op een vmbo-school, werkte als leidinggevende op een ROC en als beleidsadviseur voor de kappersbrancheorganisatie. "Dat was een periode vol diversiteit en leermomenten. Ik merkte dat ik vooral op zoek was naar verbinding tussen onderwijs en de werkvloer. Ik wilde in gesprek over de inhoud en meedenken over kwaliteitsverbetering."

Geen rompslomp meer
Ageeth houdt van een grote mate van zelfstandigheid, maar wilde geen ondernemer meer zijn. Daarom raakte zij enthousiast toen ze voor het eerst kennismaakte met midlancen. "Als interim projectleider kreeg ik steeds vaker losse opdrachten. De zelfstandigheid die daarbij hoort was leuk, maar ik had geen zin in de bijbehorende administratie.… dat wilde ik niet meer. Ik kwam in contact met de business manager bij Leadership Talents en dacht: dit is wat ik wil. Aan de ene kant zelfstandigheid, aan de andere kant de aanwezigheid van collega’s waarvan je weet wat ze kunnen en waarop je kunt terugvallen – ideaal."

Als een trein
Sindsdien heeft Ageeth geen dag thuis op de bank gezeten. "Ik werk nu alweer voor mijn derde opdrachtgever in het beroepsonderwijs. Als interimmanager ondersteun ik onderwijsteams in onder andere kwaliteitsverbetering, verandering en teamontwikkeling. Oprechte aandacht voor het individu staat in alles wat ik doe centraal. Het is daarbij waardevol dat ik met mijn collega’s van Leadership Talents de mogelijkheid heb om casussen onafhankelijk en op gelijkwaardig niveau te bespreken. We komen zo’n 4 á 5 keer per jaar bij elkaar en er zijn ruim voldoende intervisiemomenten om te sparren. Tussendoor is er altijd wel iemand telefonisch of per mail bereikbaar voor een dringende vraag. Heel fijn!"

Wil jij je - net als Ageeth - aansluiten bij het team van Leadership Talents? 

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.